Redactioneel

Len van Hpoutum jac w opstLen van Houtum stopt na dit jaar als opperbok van de Carnavalsstichting H.D.L. De opperbok der Snevelbokken treedt terug. 

Ad interim
Drie jaar geleden was er geen opvolger voor Hans van Hemmen en Len bood toen op verzoek van het bestuur aan, deze functie ad interim op zich te nemen. "Mijn motivatie omdat te doen was, dat ik weer kon gaan samenwerken met Marjo Lucker, die ik in 2008 als mijn adjudante had gevraagd tijdens mijn prinsenperiode, en die nu voorzitter is van de carnavalsstichting. De samenwerking met haar zag ik wel zitten."

Functie
Het opperbokschap is verdeeld over twee personen. De grote regeltaken worden gedaan door Janus Dortmans. Hij stelt het uiterst complexe programma samen en Len ziet er op toe dat het programma wordt nageleefd. Len: "Ik mag naar buiten toe de aanvoerder zijn. Zo zorg ik er voor dat de protocollen van de Snevelbokken worden nageleefd. En je bent ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de organisatie en tijdsindeling, en dat bij iedere gelegenheid de prins wordt aangekondigd. Je loodst als het ware de prins door de carnaval. En als opperbok mag ik als eerste het podium op en als laatste er vanaf.
 
Prinsen proclamatie
"Het spannendste vind ik toch iedere keer weer de zoektocht naar een prins. Er is een geheime commissie die de gehele procedure tot de proclamatie voorbereid. Het begeleiden van de nieuwe prins is redelijk stressvol, maar als hij /zij op het podium staat, valt er een last van me af en is de voldoening groot."

Joost van daal jac wopsturenOpvolger
Er zijn in Snevelbokkenland 4 personen die veren dragen. De prins, zijn beide adjudanten en de opperbok. Tijdens de afsluitingszitting legt Len van Houtum zijn veren af. Joost van Daal uit Loosbroek neemt ze op.

Tekst en fotografie Jacques Worms
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen