Redactioneel

180128 PK Cunera mozaiek herplaatst 4 LargeOp 9 december 2017 is de Abdijstaete aan de Abdijstraat geopend, een gebouw voor begeleid wonen.
 
 
 Mariabeeld met kind door M.v.Helvert
Het staat nagenoeg op de plek waar vroeger de Cuneraschool, de lagere school voor meisjes en de Mariaschool, de v.g.l.o.-school voor meisjes heeft gestaan. De Cuneraschool is later samengevoegd met de Norbertusschool, Pastoor Maasstraat 15 welke daartoe is verbouwd en uitgebreid tot de huidige basisschool het Moza?ek.
 
In de Cuneraschool bevond zich vroeger het beeld van de H.Maria met kind, een tegelmoza?ek, dat Michel van Helvert, pater op de Abdij van Berne, heeft gemaakt. Toen de school in 2015 werd afgebroken is het beeld voorzichtig uit de muur gebroken en tijdelijk opgeslagen op de gemeentewerf in Nistelrode. Daar zou het bewaard blijven tot een nieuwe plek was gevonden.
 
Nu de Abdijstaete is gereed gekomen was dit een mooie gelegenheid om het beeld te herplaatsen, daar waar het ooit eerder gestaan heeft. Het staat nu zichtbaar vanaf de openbare weg in een mooie nis tussen de Abdijstaete en de smidse van Thomassen.
 

Het bouwbedrijf Nieuwenhuizen-Daandels heeft hiermee in samenwerking met de gemeente Bernheze de plaatselijke kunstenaar Michel van Helvert weer in ere hersteld door het een duidelijk zichtbare plaats te geven.
 
Tekst en foto’s : Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen