Redactioneel

180202 RvH Pronkzitting 19Op de eerste avond van de pronkzittingen is het de taak van de voorzitter van Stichting Carnaval HDL Marjo Lucker, de prins bekend te maken. Nadat de prins van het afgelopen jaar, prins Ton, ontdaan is van zijn versierselen, ontmanteld, zoals dat zo mooi heet, is het tijd om de nieuwe prins te onthullen. Als levende kanonskogel wordt Dirk Dekkers afgeschoten in de Snevelbokkenstal. De nieuwe prins voor het komende jaar is Driek dun uurste met zijn adjudant Rob Kuipers. Na dit officiële gedeelte kan de avond beginnen. De microfoon is voor Arjan Willems die alles vakkundig aan elkaar praat.
 
 
Het thema van dit jaar is "HDL ziet ze vliegen" met muzikale begeleiding van de Pindullekes. Een avond met hoogvliegers en laagvliegers, de opening is voor de dansmariekes, altijd mooi om te zien. Later op de avond komen ze nog een keer terug met een nummer uit Frozen. Hierna volgt Gerardus de autorij-instructeur de woordkunstenaar met een alcoholprobleem.
 
De hofdames als stewardessen, die voordat ze gaan vliegen nog even veiligheidsinstructies krijgen van hun meerdere, een hilarische act. Een hoop slappe klets en de zaal lag plat.
 
Dan Will en Ben, twee skileraren en liefhebbers van het vrouwelijk schoon, over het wel en wee van een skischool. Ze maken samen heel wat mee en vertellen veel stoute dingen.

De Heikneuters met hun vogelspotterij met een paar vreemde vogels tussen de coniferen en natuurlijk stille Willy en Leo van Padua. Het ging nergens over, maar dat hoort er bij en ze zetten de zaal op stelten.

De ex-prinsen met een leuke korte act, die uiteindelijk niets wilden onthullen.

Peer van Daal liet ons op een leuke manier kennismaken met zijn familie, samen ging hij met hen een cruise maken; of hij nog thuis mag komen is de vraag...

Als sluitstuk van de avond  kwamen de Kornuiten als nonnen en broeders met gezellige carnavalsmuziek om de zaal vast in de stemming te brengen voor de after-party.

Een avond met veel plaatselijk talent en zeer de moeite waard! Nog een keer werden alle artiesten op het podium gehaald en alle medewerkers die achter de schermen hun best deden. Er volgde een daverend applaus.

Vanavond is er nog een pronkzitting met after-party en ‘Altijd blevuh plekkuh’, aldus Prins Driek de uurste!!
 
Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Ronald van Hastenberg en Corrie van der Heijden (Ouderen Pronkzitting)
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen