Redactioneel

180209 wvdl Halte512In maart 2016 werd het plan voor de herinrichting van Plein 1969 vastgesteld.  Op blz. 29 van D’n Hadeejer van maart 2016 kan men zien waar het Grand Cafe gepland is. Dat er een Grand Café komt, is het gevolg van de inspraakavonden in de voorafgaande jaren, waar bleek dat aanwezigen graag een terras op het plein gerealiseerd wilden zien. 

Nadat de besluitvorming afgerond was, hebben de uitbaters van Halte 5 aan Actief Burgerschap en de gemeente aangegeven, dat zij graag de exploitatie van de nieuwe horeca gelegenheid op zich wilden nemen. Nu de fundering is gestort, is het tijd om met Marco Verkuylen in gesprek te gaan over zijn plannen met het Grand Café.

Marco vertelt dat ruimtegebrek op de huidige locatie van Halte 5 de voornaamste drijfveer geweest is om aan dit avontuur te beginnen. Op de nieuwe locatie zullen Snackbar en Lunchroom naast elkaar functioneren met ieder een eigen ingang. Nu moeten de klanten de snackbar door om in de lunchroom te komen en dat vindt Marco overduidelijk maar niets. Ook het café krijgt uiteraard een eigen ingang en over de gehele lengte van het gebouw zal een overdekt terras het geheel compleet maken. Het huidige terras van Halte 5 is te klein en krijgt veel te weinig zon.

Op de vraag waarom Halte 5 niet verhuist naar het leegstaande gebouw van de COOP, antwoordt Marco dat dit gebouw ongeschikt is en dat het probleem van de bezonning daar hetzelfde blijft. Ook ligt deze locatie aan de doorgaande weg  en op het plein komt het nieuwe terras vrij te liggen van het verkeer.

Onder het Grand Café wordt geen kelder gebouwd. Dat was eerst wel de bedoeling. Doordat nu alle opslag en de keuken aan de achterkant komt, gaat dat ten koste van de ruimte van het café. Marco spreekt nog wel van een Grand Café, maar hij stelt tegelijkertijd, dat het echt niet zo groot gaat worden. Het wordt een leuk cafe maar beslist niet zo groot dat je er feesten kunt gaan geven. Als je er straks voor staat zal rechts het Grand Café komen, in het midden komt het eetcafé en links op de hoek de cafetaria.

Marco schat dat er op een doorsnee dag wel ongeveer 30 mensen op het terras kunnen zitten, maar tijdens festiviteiten als kermis, koningsdag of bij het beachvolleybal zullen het er wel veel meer zijn. Ook geeft Marco aan dat hij van plan is zelf een en ander te gaan organiseren. Zo spreekt hij bijvoorbeeld over een ‘Oktoberfeest’ en over een ‘Midzomernacht bioscoop’.

De kaart van het restaurantgedeelte zal voorlopig niet veranderen. De partner van Marco, Monique, doet eigenlijk de bedrijfsvoering, terwijl voor Marco de muziek zijn belangrijkste bezigheid blijft. Maar hij vindt het wel heel fijn dat hij door het exploiteren van een horecaonderneming steeds meer contacten met de inwoners van Hadee krijgt.

Marco vertelt verder dat het nieuwe gebouw het aanzien van een paviljoen krijgt. Alleen begane grond, geen verdieping. Eerst was het plan om er appartementen boven te bouwen, maar uiteindelijk vindt hij het huidige ontwerp toch beter passen bij het plein. De voorkant van de gevel wordt 5 meter hoog en de achterkant drie meter. Zo ontstaat een schuin aflopend dak. Het Grand Cafe zal eind juni 2018 gereed zijn.

Op mijn vraag wat er gaat gebeuren met de huidige locatie van Halte 5 antwoordt Marco dat deze ruimte verhuurd zal gaan worden. Hij is op dit moment in gesprek met enkele geïnteresseerden.

Tekst: Fred Lennings 

Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen