Redactioneel

lisa 5Afgelopen weekend mocht Lisa het hoogste podium betreden op de NK in Rotterdam. De getalenteerde Lisa mag zich nu de beste Nederlandse trampoline springster noemen in haar klasse van 2018. Proficiat Lisa met deze prestatie!!!

 Wat ging hieraan vooraf…

‘Hoe ben je er toe gekomen om deze sport te kiezen, want die is toch niet erg bekend?’ Lisa moet er zelf om lachen en zegt heel resoluut: ’Mama heeft me gedwongen.’ Maar mama Mariejet vult het wel meteen aan door te vertellen dat Lisa werkelijk dag en nacht in de tuin op de trampoline aan het springen was en dat zij haar aanraadde om via Sjors Sportief eens bij een club te gaan kijken. ‘Dat doe ik echt niet, helemaal naar Nistelrode’, zei Lisa. Maar met een beetje druk is ze toch gaan kijken en daar nooit meer weggegaan. En dat ze talentvol is bleek al snel en moest ze van club gaan wisselen.

In Oss ging ze verder trainen, maar daar werd ze al vrij snel gescout en kreeg ze een aanbod om bij Flik-Flak te komen ‘springen’. Een prachtige uitdaging maar oh zo moeilijk voor Lisa om haar vriendinnen bij de andere clubs los te laten. Een jaar lang ging ze zelfs iedere week eenmaal in Nistelrode, eenmaal in Oss en eenmaal in Den Bosch springen om de sociale contacten maar niet te verliezen. Dat siert deze kersverse kampioene dan ook.

Lisa studeert Optometrie en woont inmiddels op kamers in Utrecht. Topsport en studie weet ze tot nu toe goed te combineren, maar zijn alle twee even belangrijk voor haar. De dag na haar overwinning tref ik haar gewoon achter de kassa aan bij de COOP in ons dorp, want een bijbaantje is toch echt noodzakelijk. Helaas zijn bij overwinningen de grote geldbedragen voor deze tak van sport niet weggelegd.

‘Wat is je volgende uitdaging nu je de hoogste top hebt behaald?’ Zo bescheiden als ze is, geeft ze dit antwoord: ’Ik wil een mooie oefening laten zien en daarover zelf tevreden zijn. En de uitdaging is om de oefening steeds te verbeteren. Ik heb heel veel geleerd met ups en downs, maar vooral de sportiviteit om niet tegen elkaar maar met elkaar de wedstrijd in te gaan.’

Meer foto's.

Tekst en foto’s: Ine Zonneveld
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen