Redactioneel

180704 PK concert 2 koren en de Bokkenblazers 13 VIERKANT 13 Het was aangemeld als repetitie-avond, maar voor de luisteraars was het een concert, waar alles op rolletjes liep, behalve dat ene lied van Amicanto. Dat was niet melodieus - modern?

De avond begon met de twee koren Amicanto uit Heeswijk-Dinther en het vrouwenkoor Innovation uit Esch, die samen het bekende lied “Brabant” van Guus Meeuwis zongen onder leiding van de dirigent van Innovation: Jacques Noyons.

Vervolgens begonnen de gasten met het lied "It was a night like this" van Caro Emerald, een echte hit in die tijd.  Aan de beurt kwamen verder “Vrede” en “Leun op mij” van Ruth Jaccott, "Vivre" van Ramses Shaffy en Liesbeth List en "Speeltuin" van Marco Bosato en liederen van David Bowie en de Sting.

Hierna kwam Amicanto onder leiding van Ludwig Atteveld uit Berlicum, die er zo’n twee jaar dirigent is. Ze zongen "Let the sunshine in" uit "Hair", een Tjechisch lied vol verrassingen en liederen van Boudewijn de Groot en Adèle.

Meer foto's.

Hierna gaven de Bokkenblazers uit Heeswijk-Dinther onder leiding van Richard van Cleef (met schuiftrombone) weer een heel ander geluid met hun besbas, grote trom, schuiftrombones en trompet. De koren hadden er duidelijk plezier in. Gelukkig hadden ze invallers gekregen voor de twee zieken.

Maar hoe komt zo’n koor als Innovation nu in Heeswijk-Dinther? Een (mannelijke) pakketbezorger kwam wat afgeven bij de Spar in Esch. Daar ontmoette hij enkele dames, die bij het plaatselijk zangkoor waren. Maar de pakketbezorger zit ook bij een zangkoor namelijk Amicanto in Heeswijk-Dinther. Dus de afspraak was gauw gemaakt: en een gezamenlijk optreden in Heeswijk-Dinther ontstond.

Tekst en foto’s : Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen