Redactioneel

180707 PK KBO creatief bij CC Servaes 15 VIERKANT 15De KBO’s Dinther en Heeswijk hielden in de Ontmoetingstuin achter CC Servaes weer hun jaarlijkse creatieve markt. Iedereen, zowel verenigingen als particulieren, kon daar zijn/haar creatieve prestaties laten zien en allemaal door de eigen inwoners.

Om 13.30 uur opende Willy v.d. Steyn het festijn en begon daarna het accordeonorkest Ricochet o.l.v. Wendy Baets.

Het hele terrein stond in carré-vorm vol met kramen. De meeste van voorgaande jaren waren weer gekomen zoals de Museumboerderij met oude groenten, atelier De Streepen, Gerda Geene met haar artistiek glas, Nellie Donkers met haar naaldkunst, Joke Bongenaar met het bijzondere kantklossen. In Anja v.d. Pas had ze inmiddels een ijverige leerling gewonnen. Verder De Laverhof met hun sprekende robot. Voor het eerst waren er deze keer Rein van der Eerden met zijn glaskunst en de heemkundekring De Wojstap met enkele archeologische vondsten en een foto-presentatie. Verder nog enkele anderen met o.a. schilderkunst en glas-in-lood ramen.

Meer foto's.

Ondertussen speelde nog het orkest La Banda o.l.v. Harry de Bie en vormde Wim Smits met zijn accordeon het sluitstuk.

Om 14.30 uur werd er voor het eerst een demonstratie gegeven van Walking football, een voetbalwedstrijd voor ouderen vanaf 60 jaar. Maar voor de KBO mag het vanaf 50 jaar. Wethouder Rein van Moorselaar deed ook aan het spelletje mee.

Zoals altijd vond er ook weer een verloting plaats.

De zon scheen weer volop. Vandaar dat men er ook graag op uittrok en dit evenement maar eens oversloeg, zodat het die middag wat minder druk werd. Maar de sfeer was er niet minder om.

Tekst en foto’s : Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen