Redactioneel

180821 jvdh Buurtbemiddeling 4Gisterenavond vond in het gemeentehuis van Bernheze de feestelijke opening van het project Buurtbemiddeling plaats. Het is een gezamenlijk project van ONS Welzijn, de Politie, de Kleine Meijerij, Mooiland en de gemeente Bernheze. De Buurtbemiddeling zelf wordt uitgevoerd door daarvoor opgeleide vrijwilligers. Meer foto's.
De Opening
Nol Braks van Ons Welzijn opende de bijeenkomst. Zijn collega Femke Prince gaf uitleg over de achterliggende gedachte van Buurtbemiddeling.
Marieke Moorman vertelde in haar verhaal hoe ontzettend blij ze is met de vrijwilligers die de buurtbemiddeling in praktijk gaan brengen. “Natuurlijk is het normaal dat er conflicten in een samenleving zijn,” zei onze burgemeester,” maar wel jammer als een conflict wat klein begint, heel groot wordt en wat ontzettend fijn dat jullie daar samen met de mensen preventief naar willen kijken hoe ze dat kunnen voorkomen.”
Ook de politie en de bouwvereniging onderstreepten de woorden van Marieke Moorman. ”Als wij als politie of bouwvereniging komen is dat meteen wat zwaarder beladen. Wij worden niet als onpartijdig gezien, wij hebben een taak en dat schrikt af. De Buurtbemiddelaars komen toch anders binnen.”
Alle vrijwilligers kregen een mooie bos bloemen en nadien gingen de genodigden in groepjes aan tafel zitten en werd er gesproken over o.a. het belang van zorgvuldig omgaan met privacy, voor je geluk durven te kiezen in plaats van voor je gelijk, eigen verantwoordelijkheid, enz. enz.
De Buurtbemiddelaars
“Het is zo jammer, ”zegt een van de buurtbemiddelaars als je als buren 's ochtends geen ‘goede morgen’ tegen elkaar kunt zeggen omdat je samen niet de manier gevonden krijgt om een conflict of een irritatie uit te praten.”
Contact:
Buurtbemiddeling Bernheze tel.088 3742525
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Informatie www.ons-welzijn.nl
Tekst en fotografie José van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen