Redactioneel

kenny hadeejer 3 of 7Drie zilveren en een bronzen medaille bracht Kenny Van Weeghel maandagmiddag mee naar Heeswijk-Dinther. Op 5 afstanden nam hij deel aan de EK Para Atletiek in Berlijn.

Alleen op de 800 meter miste onze dorpsgenoot een ereplaats. Brons was er op de 1500 meter en drie maal een tweede plek op de 100, 200, en 400 meter.

kenny e 02Buurt aankondiging
Buurman Cor Verstegen had de wedstrijden nauwkeurig gevolgd en een plakkaat bevestigd aan de woning van Kenny waarop zijn zilveren week onder de aandacht van de buurt werd gebracht.

Harde handschoenen
Kenny kijkt tevreden terug: "Vooral op de 1500 meter heb ik tactische veel geleerd. Dat heeft me goed gedaan. De andere afstanden eindigde ik steeds achter de Fin Leo Pekka Tahti. Hij gebruikte harde handschoenen om zijn wheeler aan te drijven. Leerpunt is dus dat ik bij volgende wedstrijden ook harde handschoenen ga gebruiken."

Olympische Spelen?
Kenny: "Komend jaar kijk ik vooral uit naar de wedstrijden in Zwitserland Dat is de snelste baan ter wereld Daar gaan wereldrecords verbroken worden. Zeker weten. Daar wil ik bij zijn. En dat is tevens een indicator of de Olympische Spelen van Tokio 2020 haalbaar zijn."

kenny ek 03

 

 

 

Tekst en foto's Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen