Redactioneel

D181208 PK Vrijwilligersbijeenkomst in Nesterlee 1 VIERKANT01
Zaterdag 8 december 2018 was de eerste vrijwilligersbijeenkomst van de gemeente Bernheze.
Die vond ’s middags plaats in het gebouw Nesterlé in Nistelrode. Dit voor de inwoners die zich belangeloos inzetten voor hun omgeving.
 
Wethouder Rein van Moorselaar opende de bijeenkomst en zei, dat niet alle vrijwilligers zijn opgeroepen, omdat het er dan veel te veel zou worden. Daarom zijn ze in groepen gesplitst. Laverhof bijvoorbeeld heeft al ongeveer 300 vrijwilligers. Gemiddeld werken de vrijwilligers zo’n 4 ½ uur per week.
 
 
Vanmiddag zijn als eerste uitgenodigd, zij die niet in het zonnetje gezet worden door een overkoepelende vereniging/organisatie of bedrijf. Vanzelfsprekend waren er ook een tiental vrijwilligers uit Heeswijk-Dinther bij.
 
Doordat men langer moet werken wordt het steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden. Ook de steeds toenemende individualisering speelt hier een rol.  Het zou de druk wat verminderen als de maatschappelijke stage - in de plaats van de vroegere dienstplicht - wordt ingevoerd. Rein van Moorselaar voerde tenslotte als motto “Loesje” aan: “Als elke vrijwilliger een ster is wordt het nooit meer donker”.
 
Na deze inleiding kwam MarieChristien enkele liedjes zingen. Iedereen kon steeds het refrein van de - deels Brabantse liedjes - meezingen doordat de tekst op een scherm vertoond werd.

Na dit intermezzo kon men een drankje nemen. Daarna werd iedereen gevraagd, op de klaar liggende formulieren, zijn/haar activiteit in te vullen, waarna erover gediscussieerd werd. Er werden wat interviews gehouden, waarbij ook Ton Linders aan de beurt kwam. Hij is als vrijwilliger bij de armoedebestrijding betrokken. Op het formulier waarop de meeste rode stickers waren geplakt werd als waardering de “Wall of Fame” uitgereikt.
 
Aan het slot van deze middag trad MarieChristien nog een keer op, waarna men zich nog te goed kon doen aan een hapjesbuffet. De organisatie van deze middag was in handen van Ons Welzijn.
 
Tekst en foto's: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen