Redactioneel

190814 PK kindervakantieweek VIERKANT 9Maandag 12 augustus begon weer de jaarlijkse kindervakantieweek in Heeswijk-Dinther. Die wordt steeds georganiseerd door de Stichting Ranja.

Zij doen ook ieder jaar de Roefeldag (was op 22 juni) en de Koningsdag, de laatste samen met het Oranjecomité.

De weersvooruitzichten waren goed. Op die manier kon het haast niet meer misgaan. Alle kinderen van de basisscholen konden eraan meedoen.

Meer foto's.

Iedere dag werden de kinderen van informatie voorzien via een kleurenfolder welke aan twee zijden bedrukt was. Ook werden er steeds foto’s gemaakt. Hierbij werd de drone (“filmpje van de dag”) als nieuw speeltje gebruikt. Dit werd ook allemaal op hun site weergegeven: www.stichting-ranja.nl/kindervakantieweek/filmpjes.

Geen wonder dat er zoveel belangstelling is voor deze kindervakantieweek.

Voor de vrijwilligers begint de kindervakantieweek al op de woensdag in de week ervoor. Zij beginnen dan met het plaatsen van containers en zijn verdere de hele week bezig met de voorbereidingen.

De eerste dag van de vakantieweek zelf werd gebruikt voor het bouwen van de hutten. Ter voorbereiding begon de dag al om 6.00 u voor de vrijwilligers. Zoals gewoonlijk vond dit gebeuren weer plaats in de bossen bij het terrein van de Ruitersportvereniging de Valianten aan de Heibloemse dijk. Maar ook in Loosbroek werden dezelfde activiteiten gehouden.

Dinsdagavond was er weer de traditionele ouderkijkavond. Helaas was het terrein toen flink modderig vanwege de regen ‘s middags. Maar daar had de jeugd natuurlijk geen moeite mee.

Er werd gebouwd, geknutseld en geverfd. Er werden allerlei spelletjes gespeeld, er werd een speurtocht en een vossenjacht gehouden en een bosspel gespeeld. Voor de vossenjacht was de bovenbouw naar de Bedaf getrokken.

Woensdagmiddag kwam de brandweer op bezoek. Daar werd natuurlijk weer met schuim gespoten.

Op donderdag gingen ze naar Loosbroek naar het terrein van voetbalclub WHV. Daar was een springkussen aanwezig, werd met een frishbee gespeeld, was er een parcours met hindernissen en een kat- en muisspel. Helaas moest er toen wel af en toe voor de regen geschuild worden.

Zoals gewoonlijk konden de kinderen ook steeds geschminkt worden.

Op donderdag werden de hutten in Loosbroek afgebroken, maar in Heeswijk-Dinther deze keer pas op vrijdagochtend, waarna er nog een geweldige spelenkermis was. Er werd muziek gemaakt en er kon gedanst worden.

 

Foto’s en tekst: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen