Redactioneel

190818 rva Hoppig 09Zondagmiddag vond in de tuin van het kasteel ‘Hoppig Heeswijk’ plaats. Een aantal brouwerijen uit de regio en zelfs uit België deden mee en presenteerden hun speciale bieren.

Dit alles werd georganiseerd in het kader van 30 jaar horeca in Kasteel Heeswijk.

Hoppig Heeswijk werd feestelijk geopend door burgemeester Marieke Moorman. Zij deed dit samen met Rob Sleddens van horeca Kasteel Heeswijk.

Meer foto's.

In haar openingswoord feliciteerde de burgemeester Rob met het 30 jarig jubileum. Ze maakte daarbij de link naar het 25 jarige bestaan van Bernheze en naar het kasteel wat een echt pronkstuk is binnen de gemeente. Ze prees de Bourgondische omgeving om het leven te vieren en was enthousiast om op gebalanceerde wijze te genieten van het eten en drinken.

Na het openen van een fles Deus (champagnebier) met een sabel (sabreren) was de opening een feit.

Aan de buitenrand van de tuin stonden de diverse kramen. In het midden kon men gezellig zitten om de verschillende bieren te proeven en er van te genieten.

De horeca van Kasteel Heeswijk organiseerde dit festijn samen met twee enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert (van het Streekbierenfestival Gimmert Gist).

Naast het proeven van de bieren konden de bezoekers genieten van muziek van de vierde Hoedanigheid: een club muzikale vrienden die Spaanse en Italiaanse klanken en Balkanmuziek konden laten horen maar ook gouwe ouwen.

Elke brouwerij is trots op zijn product en heeft zijn eigen achtergrond. Bij elke kraam was men welkom om naar hun verhaal te luisteren.

Vagabond uit Gemert is met Socially Crafted Beer nieuw. Hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de brouwerij leren en werken. Bij Hoppig Heeswijk kon men het bier al voorproeven. In september is de officiële opening in Gemert.

De deelnemende brouwerijen van dit evenement waren:

Eeuwig Zonde uit Someren, De Poes uit Tielt, W.Vlaanderen en Amai uit Lommel – België, Berne Abdijbier uit Heeswijk-Dinther, Uthoka Vughtsbier uit Berlicum, Muifel uit Oss, Brouwerij De Kluijs uit Ravenstein, Socially Crafted Beer by Vagabond uit Gemert, Holevoort uit Bakel, Kraftbier uit Tilburg, LUX Brewery uit Eindhoven, Hooglander uit Aarle-Rixtel, MIEGHELM uit St. Michielsgestel.

Wat door de regen bij het opbouwen van het terrein, bij wijze van grap, een ‘soppig’ Heeswijk leek te worden, kon de organisatie in de vooravond als een waardig Hoppig Heeswijk trots afsluiten.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen