Redactioneel

191117 PK Intocht Sint Nicolaas 19 VIERKANT 19De Sint vertrok vanaf het kerkplein in Dinther in een open calèche met een trekpaard ervoor. In vroeger jaren kwam hij te paard. Maar daar is de Stichting Oranjecomité Heeswijk-Dinther al lang van af gestapt.

Met de jaren wordt Sinterklaas ouder en stapt hij liever in een koets. Zo kan hij gemakkelijk uitstappen en de kinderen een hand geven en ontstaat een directer contact met de jongsten onder ons. Sint maakte daar ook dankbaar gebruik van. Daardoor duurde de tocht lang, maar met dit zachte weer was dat voor de meesten niet erg.

Klik hier voor foto's.

Een groot aantal Pieten begeleidden de Sint. De kinderen werden uitgenodigd onderweg aan allerlei spelletjes deel te nemen. Zo was er een kar waar ballen in konden worden gemikt en een groot kleurrijk doek, waar je onder het omhoog gooien snel onderdoor kon lopen en natuurlijk werd er hier en daar snoep uitgedeeld.

De Muziekvereniging Servaes Dinther luisterde de tocht – deze keer in toepasselijke kledij - op.

De tocht stopte uiteindelijk bij de kerk in Heeswijk,waar de kinderen door St.Nicolaas werden toegesproken. Vandaar konden de kinderen naar het Willibrordcentrum gaan waar ze met de Sint en zijn Pieten op de foto konden.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen