Redactioneel

191209 rva joost10Woonstichtingen ”St. Joseph” uit Boxtel en “Kleine Meierij” uit Rosmalen zijn per 1 juli verder gegaan als Woonstichting JOOST. Woonstichting JOOST. is letterlijk “thuis in de Meierij”. De woonstichting beheert circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch.

De nieuwe naam en uitstraling passen bij deze werkwijze: dichtbij de huurders, persoonlijk, gericht op goede dienstverlening en waar je veel woonzaken eenvoudig zelf kunt regelen. Als een goede buurman biedt JOOST. een luisterend oor en geeft men graag advies. De stichting is verankerd in het dorp en weet wat er speelt. Woonstichting JOOST. is een krachtige organisatie met een ruim woningaanbod en een breed dienstenpakket.

Daarom is de stichting afgelopen week meerdere malen, met een pop-up-tent, al op verschillende locaties in Heeswijk-Dinther verschenen. Dit gebeurde vaak in samenwerking met ONS welzijn, de gemeente, een wijkagent en handhavers-ambtenaren.

De mensen uit de buurt waren van harte welkom om een praatje te maken, met een kop koffie of thee. Met een persoonlijke taartje werden de buurtbewoners verwelkomd en kon men eventuele misstanden uit de buurt meteen aankaarten.

Meer foto's.

ONS welzijn werd door Nol Braks vertegenwoordigd. Bij hem kon men aangeven of dat men een eventuele buurtbemiddeling wou starten.

Conflict met uw buren? We lossen het samen wel op!
Buurtbemiddeling zorgt ervoor dat kleine of grote ergernissen tussen buren geen onoplosbaar conflict worden. Hierbij kan gedacht worden aan geluidsoverlast, overhangende takken of overlast van huisdieren. Getrainde bemiddelaars helpen buren om weer met elkaar te praten, samen oplossingen te bedenken en zo nodig afspraken te maken.

Buurtbemiddeling wordt ook aangeboden in Bernheze. Mocht u een conflict hebben met uw buren en wilt u dat dit opgelost wordt, neem dan voor informatie en advies vrijblijvend contact op met de coördinator Buurtbemiddeling:
Bernheze: Nol Braks – 088-3742525 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er werden ook flyers uitgedeeld, alwaar al een aantal aandachtspunten werden aangehaald
https://www.uden.nl/data/downloadables/4/2/4/6/1612698-folder-buurtbemiddeling-uden-site.pdf

 Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle