Redactioneel

200200117 PK herinrichting bibliotheek 04 VIERKANT 4Op 14 november 2019 berichtten we u dat de bibliotheek in Heeswijk-Dinther een metamorfose ondergaat. Nu is het zover. De hele inrichting is klaar.

Vrijdag 17 januari werd de vernieuwde bibliotheek door burgemeester Marieke Moorman door een knip in het rode lint geopend.

Hier is echter nogal wat kruim aan vooraf gegaan. Zo was de bibliotheek gewoon open tijdens de verbouwing, terwijl bij zo’n ingreep vaak ook onverwachte tegenvallers plaats vinden. Dit betrof hier dan de late levering van de vloerbedekking. Zo vertelde de heer Lex van Hulten, beleidsadviseur van de Noord-Brabantse bibliotheken. Daaraan vooraf voerde ook mevrouw Gio van Crey het woord. Zij is directeur-bestuurder van deze bibliotheken. Beiden spraken hun bewondering uit voor het werk dat hier verricht was. Met name betreft dit de twee vaste medewerkers Agnes Setrojojan en Sjannie Waalen. Daarnaast natuurlijk Florian de Visser. Hij heeft de nieuwe verrijdbare meubels ontworpen, waarbij de vaste boekenkasten met enkele kleine aanpassingen zijn gehandhaafd. Als extra heeft Florian, omdat hij oud-inwoner van Heeswijk is, een vinylwand ontworpen met prints van Heeswijk-Dinther, terwijl ook de loper bij de ingang die prints vertoont. Overigens is Florian op meer plaatsen werkzaam voor de Openbare Bibliotheken. Zo heeft hij ook de nieuwe bibliotheek van Deventer mede ingericht.

Klik hier voor foto's.

Het doel van deze herinrichting was om er ook een ontmoetingsruimte bij te maken, terwijl er nu ook meer ruimte is voor het houden van lezingen en educatieve projecten.

Hiervoor is de balie van de medewerkers een stuk verkleind, maar blijft die wel een centrale plaats innemen.

Burgemeester Marieke Moorman heeft indertijd, als wethouder van Tilburg, voor het behoud van de bibliotheken gepleit, terwijl men toen juist dacht dat die door de nieuwe digitale ontwikkelingen zou achterhaald zijn. Het blijkt dat een biblioheek nog steeds in de belangstelling staat en er nog veel in boeken gelezen wordt.

Naar aanleiding van deze herichting is er de volgende week een speciale openingsweek opgesteld met vanaf maandag als extra: een quiz geïnspireerd op het wandtapijt van Florian de Visser.

Maandag 20 januari
14.30 – 15.30 uur Boekenapotheek voor iedereen
18.30 – 19.30 uur Gedichten workshop

Woensdag 22 januari
14.30 – 15.30 uur Try-out studieplekken door scholieren van Gymnasium Bernrode
18.15 – 19.00 uur Pyjamaparty Start Voorleesdagen (peuters & kleuters)

Donderdag 23 januari
14.30 – 15.30 uur Boek & Babbel

Vrijdag 24 januari
15.30 – 17.00 uur Kindercollege over Monsters en Griezels (8 t/m 12 jaar)

https://www.openbare-bibliotheek.nl

Ook Edwin Hendriks van de Mooi Bernheze Krant en Mathijs van Lierop van DTV maakten deze morgen hun reportage.

Florian de Visser is in 2008 cum laude laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

https://floriandevisser.nl

Tekst en foto's: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen