Redactioneel

200214 pk Pronkzitting 44Het was voor de eerste keer op de Pronkzitting dat de onthulling van de Prins al eerder had plaats gevonden. Een bewuste keus. Het gevolg was wel dat de Snevelbokkenstal nu eens niet was uitverkocht. Ieder kreeg een plaats met nummer toegewezen.

Als eerste maakten de dansmariekes hun opwachting. De diverse groepen maakten er een kleurrijke show van dankzij de mooie kleding en het werk dat er vooraf aan verricht was.
Natuurlijk kwamen de vaste acts aan de beurt. Zo werd onze Heidi ondervraagd over haar mogelijke romances en werd ze in de maling genomen door de Prinsen, die hun kans om Prins te worden aan hun neus voorbij lieten gaan. Heidi moest het wel verduren, maar gelukkig maakte Camiel van Doorn het op het einde toch weer goed.
Verder moesten twee adjudanten op bevel van Heidi droog zwemmen op het toneel, wat natuurlijk enige hilariteit veroorzaakte. Daarnaast kon een act over een date in deze huidige tijd niet ontbreken. Op de catwalk werd in dit verband een romantisch gedicht voorgedragen.

Meer foto's van pronkzitting op vrijdag. 

En hier zijn foto's van pronkzitting op zaterdag.

Vervolgens kwamen enkele renners op de racefiets het toneel op met daarnaast een pechhulp met een fietskar. Zij onderhielden het publiek met diverse hilarische opmerkingen.
Een act, die er toch wel uitsprong was die van de twee tuinkabouters. Zij haalden pastoor Jansen aan, want alleen dankzij Gods hulp werden enkele – met name genoemde tuinen – onderhouden. Ze kregen het zelfs gedaan een groot gat in de grond aan een Helmonder te verkopen.
De Pindullekes luisterden deze avond op. Muziek die op zo’n avond onmisbaar is.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Foto's pronkiztting zaterdag: Ronald van Hastenberg

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen