Redactioneel

200314 PK VerbouwingGildehuis 11Het Sint-Willebrordusgilde is al een tijdje bezig met het verbouwen van het gildehuis. Het oude gebouw, dat rond 1980 gebouwd werd, was te klein en ook onvoldoende geïsoleerd.

Voortgang
Men heeft eerst een tijdelijk gebouw geplaatst, dat uit verschillende containers bestond. Ze hebben dat zelf omgevormd tot een aantrekkelijk gildehuis met veel glas en voldoende ruimte voor de ruim 70 leden. Daarna is het oude gebouw gedeeltelijk gesloopt en zijn ze op diezelfde plaats begonnen met de uitbreiding. Ze doen dat geheel in eigen beheer en werken er dan meestal op vrijdag en zaterdag aan. Het gevolg is wel dat het een paar jaar zal duren voor het klaar is.

Donateurs
Eén van de gildeleden is op het idee gekomen om ieder lid een raam te laten schenken. Dat werd dankbaar overgenomen en de leden die het initiatief steunden werden gevraagd € 75,-- over te maken op de rekening van het Sint-Willebrordusgilde rekeningnummer: NL71RABO0120102625 onder de omschrijving: schenking raam gilde. De hoofdman geeft dan later aan welk raam van jou is. Ook niet-leden kunnen dit bedrag overmaken. Er zijn nog 11 ramen te koop. Inmiddels zijn er al wel 48 verkocht.

Meer foto's.

Beschermvrouwe
Op 15 januari 2017 heeft het gilde beschermvrouwe barones Hermance Gransberg Van Heeckeren Van Kell uit Ruurlo geïnstalleerd. Ze volgt hiermee – traditiegetrouw - barones van den Bogaerde van Terbrugge-van Heeckeren van Kell op, die in 1994 overleed. Tegelijkertijd is ook de tweede keizer van het gilde Gerard Oskam geïnstalleerd.

Op 11 maart 2019 is de vader van de barones overleden en vervolgens in Ruurlo met gilde-eer door het Sint-Willebrordusgilde begraven.

Tekst en foto's: Peter Kriele