Redactioneel

200404 jw LekkerAndersHoe zit het met de kleine zelfstandigen in ons dorp? Wat is de invloed van de coronacrisis op hun onderneming? Wat zijn hun ervaringen met de R.I.V.M.-maatregelen?

Lekker Anders ( eethuis) Edmundus van Dinther str. 2d


Corinne van Rooy en dochter Robin Biemans
"In het begin was ik best depressief," vertelt Corinne. "Mijn grote droom is altijd geweest om iets voor mezelf te beginnen. Ik heb altijd in de horeca gewerkt. Dus op een goeie dag besluit ik om mijn huis in Bakel te verkopen en met die opbrengst hebben mijn dochter en ik toen dit pand verbouwd en gerenoveerd".

Korte droom
"Dus al mijn geld zit hierin. Bij de eerst crisismaatregelen zakte me de moed in de schoenen. Dat is wel een heel korte droom, dacht ik. Nu mogen we gelukkig van 16.00 tot 20.00u open zijn, alleen om af te halen. Dat helpt al een beetje,. Ik hoop dat we met die opbrengst de kosten van huur en energie kunnen verdienen en daarmee overeind blijven. En dat we dan straks een doorstart kunnen maken".

Tegemoetkoming?

"We zijn hier op 4 januari begonnen en dat liep best goed. Het gaf vertrouwen. Hoe het nu verder moet? De boekhouder gaat nu de eenmalige tegemoetkoming van €4000,-  die de regering heeft toegezegd, aanvragen. Dat zou een meevaller zijn. Dan kunnen we een tijdje vooruit. Beter dan niks. Maar dan nog, deze crisis moet echt niet te lang duren."

Tekst en fotografie Jacques Worms

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen