Redactioneel

200420 jw DiamantenBruidspaar 1vk60 jaar getrouwd op 20 april. Herman en Marietje van Gaal. Een groot feest gepland in zaal Stanserhorn. Maar dat mocht niet zijn. RIVM-maatregelen! In een keurige brief deelde het bruidspaar de genodigden mee dat het feest werd geannuleerd: "Blijf gezond allemaal en zorg goed voor elkaar."  Meer foto's.

Verrassing!
Toen namen de kinderen het initiatief. Zij schreven alle gasten aan met de vraag een video boodschap op te nemen en naar hen door te sturen. Al die wensen zouden in een film worden samengevat en overhandigd. En zo geschiedde. Gisteravond werd de video in besloten familiekring overhandigd op de boerderij van zoon Jeroen. Ook burgemeester Moorman bracht via video haar beste wensen over.

Staaf felicitaties
Gisteren al bezochten de (achter)kleinkinderen hun grootouders. Ieder gezin om de beurt. Met een distantie felicitatie staaf werden opi en omi gefeliciteerd. En vanmorgen werd de buurt door het bruidspaar verrast. Kinderen van Gaal brachten gebak rond als dank voor de warme belangstelling die het bruidspaar mocht ondervinden.

Lintje
Herman en Marietje zijn diep verweven in het dorpsleven. Het koppel leerde elkaar kennen bij Lunenburg in Loosbroek. Marietje (1938 Vorstenbosch) mocht in 2014 een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar activiteiten bij het bestuur van K.V.O. (Katholieke Vrouwen Organisatie) en als vrijwilligster bij Laverhof. Ze geeft er schilderles. Ze verstelt ook de kleding bij het St.Willibrord gilde.

Boerderij
Herman (1936) werd geboren op de boerderij in de schaduw van het kasteel. De jongste van 18 kinderen. Hij nam in 1959 de boerderij van zijn vader over en beheerde die Veerdonkse hoeve tot 2005. Zoon Jeroen is nu de derde generatie. Het echtpaar verhuisde naar de Bovenmeester in Dinther! "En daar hebben ze het prima naar hun zin" vertelt dochter Anita. "Ze zijn nog steeds bij veel activiteiten in het dorp betrokken. Ze houden zich druk  bezig bij vriendenclubjes en verenigingen en dat doet hen zichtbaar goed."

 Tekst en fotografie: Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen