Redactioneel

20200815 PK SUP tocht op de Aa 14 VIERKANT 14In het kader van Hadee vakantiepark zijn er in Heeswijk-Dinther in augustus allerlei aktiviteiten georganiseerd. Zo ook een SUP-tocht op de Aa (SUP ofwel Stand up paddle surfing). Om 9.00uur ‘ s morgens begon de eerste SUP-tocht bij de brug over de Aa in de Kilsdonkse weg.

 

Maja Lunenburg van Let ‘s row ontving de eerste drie dames. Zij legde uit hoe de gang van zaken is. Zo krijgt ieder met de SUP-plank een blauwe zak mee waarin je je persoonlijke spullen kunt opbergen, verder twee flesjes drinkwater. Om de plank bij het in het water vallen niet te verliezen krijg je een band om je enkel, die verbonden is met de plank. Overigens is de plank heel licht en opblaasbaar.

Klik hier voor foto's.

De dames gingen, toen de plank in het water lag, eerst op hun knieën mede omdat ze kort erna nog onder de lage brug moesten. Er stond weinig of geen stroming, zodat ze wel moesten peddelen om vooruit te komen. Ondertussen stonden er weer nieuwe klanten aan de kant. Onder de brug uit gingen ze alsnog op de plank staan en al peddelend – aan weerszijden van de plank – zetten ze hun tocht voort. De gehele tocht werd ruim binnen de tijd van twee uur uitgevoerd. Zij hadden deze tocht vooral als rustgevend ervaren.

Om 11.00 uur stonden er bij de stuw bij het kasteel weer nieuwe klanten klaar.

Zij hadden deze morgen geen last van de tegenstroom.

Jammer dat het deze morgen erg heiig was en de zon nauwelijks doorkwam.

Ook de volgende week kun je gaan Suppen, hoewel er nog maar een enkele plaats vrij is. Na deze twee weekenden kun je de plank huren in Uden voor een morgen, een middag of de gehele dag met tarieven van respektievelijk € 35 en € 55.

De plank neem je dan in een rugzak mee.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Voor meer informatie:
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen