Redactioneel

200820 ava acht03Op Droevendaal was deze week een drie daags festival georganiseerd. Voor wie? Voor alle groep 8 leerlingen, van het afgelopen schooljaar, van de drie basisscholen in Heeswijk-Dinther.

Door de corona was het voor deze leerlingen dit jaar niet mogelijk om op de gebruikelijke manier afscheid te nemen. Dag kamp, dag musical. Een groepje ouders leefde mee en besloten een alternatief, ter afsluiting van de basisschooltijd, op te zetten. Binnen een dag was een organisatie samengesteld met ouders van leerlingen op ’t Mozaïek, ’t Palet en de Bolderik.

Mede dank zij sponsoring, maar door ook het mogen lenen van materiaal van veel ondernemers, verenigingen en stichtingen, was binnen een maand de opzet van het festival een feit en konden leerlingen en hulpouders zich aanmelden. 

De afgelopen dagen verbleven bijna 70 leerlingen op- en rond het veld. Dat alles geheel passend binnen de geldende corona-regels. Zoals bij andere festivals, moesten de leerlingen hun eigen tent, slaapzak en bestek meebrengen. Maar kregen ze ook hun eigen polsbandje met daarop de tekst: Festival Bedacht Voor 8.

Klik hier voor foto's.

Op woensdag werd begonnen met een sport en spel middag. ’s Avonds was er een nachtspel door het dorp met een afsluiting in het Avonturenbos.

Op donderdag was er een programma met kanoën in de Aa, een creatief onderdeel op het veld en een muzikaal onderdeel op Plein 1969. ' s Avonds was er groot festival met muziek, sieraden maken, haar- en nagelsalon, popcorn, suikerspin, fotohokje etc. Dit ging tot in de late uurtjes door.

Vrijdag, na het ontbijt, was de brandweer gepland om ze eruit te spuiten.

Het festival was in principe een eenmalig gebeuren, maar wat heeft het gebracht? In ieder geval veel gezelligheid, saamhorigheid en vooral veel plezier. Een super speciale afsluiting van de basisschooltijd. Zoals werd gezegd: ‘Het is een dikke vette tien.’

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen