Redactioneel

210129 PK groen schoolplein t Palet 4Yes, onze groene speelplaats is zo goed als af. Natuurlijk zouden we het liefst zien dat er elke dag volop wordt gespeeld, maar helaas is dit door corona nu even anders. Ook de officiële opening wordt maar uitgesteld en uitgesteld...

Vanaf de zomervakantie is er hard gewerkt aan het realiseren van een groene speelplaats naast het schoolgebouw. We hadden al een grote functionele speelplaats vóór de school en hebben dit uitgebreid tot volop speelmogelijkheden rondom de hele school. De kinderen kunnen op de nieuwe groene speelplaats naar hartenlust spelen met natuurlijke materialen. Van een wilgenwigwam tot een waterpomp, van een insectenhotel tot stapstenen en van duikelrekken tot een natuurlijk buitenlokaal, alles is aanwezig om de nieuwsgierigheid van kinderen met betrekking tot de natuur te prikkelen!

Meer foto's.

Begin vorig schooljaar is juf Noortje van de Ven samen met de kinderraad aan de slag gegaan met een plan vanuit het rijk waarbij 70% zou worden gesubsidieerd. Het plan moest aan twee voorwaarden voldoen:
(1) het moest zorgen voor meer vergroening en
(2) het moest beweging stimuleren.
Allereerst werd er input gevraagd aan de kinderen, ouders en leerkrachten. Vervolgens konden de kinderen van de kinderraad tijdens een vergadering met Langenhuizen Hoveniers en een architect, aangeven wat zij het meest belangrijk vonden. Van daaruit werd er een schets gemaakt die meerdere keren kritisch is bekeken, totdat deze naar ieders wens was. Nu we deze schets in de werkelijkheid zien, zijn we hier ontzettend trots op. Wat gaat hier fijn gespeeld worden!

Tekst: Noortje van de Ven
Foto’s: Peter Kriele en Noortje van de Ven

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen