Redactioneel

kenny hadeejer 3 of 7Zijn grote wens in 2016 was, na de succesvolle Paraolympische spelen in Rio (1 x goud, 1x brons op het onderdeel wheeler), zich voor de zesde maal te kwalificeren voor Paralympics in Tokio.

 

 

Twee maal zilver bij E.K.
Afgelopen week in Polen werd onze dorpsgenoot tweede op de 100 meter tijdens de Europese Paralympics. En ook op de 400 meter behaalde hij zilver. Het was voor de tweede keer dit seizoen,na wedstrijden in Zwitserland dat Kenny (40 jaar) de gestelde internationale limiet haalde op de 100 meter.

15 juli
De officiële stempel voor de spelen in Tokio valt echter pas op 15 juli. Dan maakt het Nederlands Paralympisch Comité de definitieve afvaardiging bekend. Bij de mannen zijn er 7 kandidaten voor 5 plekken in de Olympische ploeg. Met Kenny van Weeghel?

Wel? Niet?
In een reactie, na terugkeer uit Polen, laat hij weten benieuwd te zijn of de Spelen wel doorgang gaan vinden. Kenny: "De Japanse bevolking is tegen, begrijp ik. De spelen, dat is ook meer dan alleen sporters en prestaties. Mijn ervaring is dat vooral de vrijwilligers en het publiek een grote bijdrage leveren aan de sfeer. Ik ben benieuwd hoe ze dat vorm gaan geven".

Tekst en foto: Jacques Worms