Redactioneel

kenny hadeejer 3 of 7Afgelopen zondag stond er een controleur van de nationale dopingautoriteit aan de deur bij Kenny van Weeghel in de H.Stokstraat.
Vanavond om 18.00 u. kwam het bericht binnen dat Kenny is geselecteerd voor de Paralympics, die 24 augustus in Tokio beginnen. Er waren 7 kandidaten voor zes Olympische plaatsen.

Wheeler
Kenny's grote wens om voor de zesde keer te kunnen deelnemen aan de O.S. gaat dus in vervulling. Hij is geselecteerd voor de wheeler wedstrijden en start zeker op de 100 en 800 meter. De 400 meter is nog onduidelijk omdat hij daar de officiële nationale limiet net niet heeft behaald.

Zes medailles
Er staan momenteel 2 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles op zijn erelijst. Of hij medaille kansen heeft in Tokio? Kenny: "Dat staat nog in de sterren geschreven. De kans is redelijk aanwezig. Maar deze stempel om te mogen deelnemen geeft wel een goed gevoel en ook rust."

Negatief testen! Acceptatie!
Kenny: "Vandaag heb ik een sportmedisch onderzoek ondergaan; hartfrequentie, bloedonderzoek en longfunctie. Dezelfde positieve resultaten als 4 jaar geleden Daar ben ik heel blij mee. Eigenlijk moet je tegenwoordig negatief testen wil je vooruit komen. Dat is nogal tegenstrijdig in vergelijking met andere jaren. Er zullen nog heel wat corona onderzoeken volgen voordat de reis naar Tokio start". En ook in het Olympisch dorp zijn er heel wat beperkingen. Dat accepteren we dan maar positief."

Tekst en foto: Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen