Redactioneel

2022 09 06 EM opening schooljaar 8Wat een vakantiesfeertje hing er op maandag 6 september op het schoolplein van OBS de Bolderik. De leerkrachten hadden zich daar verzameld om te genieten van de zon, een verkoelende duik te nemen, een dansje te maken of een boekje te lezen. Nog even samen genieten van de vakantie, dachten ze.

Dat liep even anders, vanaf kwart over 8 druppelden de eerste leerlingen en hun ouders binnen op het schoolplein. “Gezellig”, dachten de leerkrachten in eerste instantie. Er werd wat bijgekletst, samen een dansje gemaakt, een partijtje beach-badminton gespeeld. Ook kinderen troffen elkaar weer sinds lang, wat aandoenlijke tafereeltjes gaf. Het schoolplein werd echter voller en voller en dat zette de leerkrachten toch aan het denken. Zouden ze zich vergist hebben? Was vandaag de eerste schooldag? Waren daarom al die kinderen en ouders er? Een check in de agenda gaf uitsluitsel, HET WAS DE EERSTE SCHOOLDAG!

Klik hier voor foto's.

Snel schakelen was geen probleem, iedereen werd gezellig meegenomen naar hun eigen lokaal, waar deze eerste schooldag veel aandacht werd besteed aan kennismaking en vakantieverhalen delen. Een ontspannende start van schooljaar 2021-2022.

 

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen