Redactioneel

20210925 PK Griendcultuur bij het kasteel 11 VIERKANT 11Het was hard nodig dat er weer met de Hurricane motormaaier gemaaid werd. De laatste keer was 14 augustus geweest. Maar het kost veel voorbereiding. De Hurricane moet met een aanhanger opgehaald worden en de aanhanger moet vervolgens vanaf de parkeerplaats van het kasteel over het fietspad naar de lokatie geduwd worden.

Daarnaast moet er wel iemand beschikbaar zijn om het apparaat te bedienen. Bovendien is er ook een bosmaaier nodig voor de slootkanten. Joost Willems en Theo Jacobs hanteerden de Hurricane en Jos van de Velden de bosmaaier. 

Klik hier voor foto's.

Deze zaterdag waren weer voldoende vrijwilligers beschikbaar. Er werd dus vol op gemaaid en geharkt. Opnieuw werd een muizenruiter geplaatst en tussen de wilgen het onkruid weggehaald. Aan de opgroeiende jonge wilgen kun je zien dat ze verschillend van kleur zijn zowel bruine, zwarte als groene. Zo blijft de groene kleur van bepaalde wilgen na het mandenvlechten nog duidelijk te zien naast de bruine kleur van de andere wilgen. Anita van Kraaij wees me er op.

Deze morgen was er Theo Jacobs bij met zijn drone, die mooie opnames maakte van het werk.

Tekst: Peter Kriele,
Foto’s: Peter Kriele, Theo Jacobs, Nico Anker en Kristie Spijker