Redactioneel

220625 EM KersouweDeDijk2Op zaterdag 25 juni trad de Dijk voor de laatste keer op in de Kersouwe. De regen trotserend betraden degenen die een kaart hadden kunnen bemachtigen het theater. Maar al voor het voorprogramma begon, werd het droog en spetterde de band Steam-sister op het podium. Ze maakten er een heerlijk feestje van met hun covers.

 

De Dijk zette het feestje voort. In zich in een schemering hullend theater brachten zij bekende nummers ten gehore en werd er volop meegezongen en mee geswingd. Met het nummer “Geloofde lente” werd terug gekeken naar de koude oorlog, de tijd waarin we dachten “gekker zal het toch niet worden” en met een liefdeslied gaven ze de boodschap mee; “Laten we de oorlog verbieden en niet de liefde!”

Klik hier voor foto's.

Het publiek liet de Dijk niet zo maar gaan! Met veel gejoel, gefluit en applaus wisten ze de band nog tweemaal terug op het podium te krijgen. De avond werd uiteindelijk afgesloten met het toepasselijke “Mag het licht uit?”. Het tijdperk de Dijk in de Kersouwe is voorbij met voor velen mooie herinneringen.

Tekst, foto's en video's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen