Redactioneel

220628 PK OmgevingsvisieBeekdal 23Er zijn door de gemeente Bernheze drie interactieve avonden voor de Omgevingsvisie vastgelegd: één in Heeswijk-Dinther over het Beekdal, één in Heesch over de Peelhorst en één in Loosbroek over de dekzandgronden.
Heeswijk-Dinther was als eerste aan de beurt op 28 juni in de aula van Gymnasium Bernrode.

 

In de omgevingsvisie komen de doelen en ambities voor de leefomgeving van
Bernheze voor de lange termijn aan de orde. Deze visie moet iedere gemeente vaststellen vóór 31-12-2021, maar is later één jaar uitgesteld. 
De sessies worden georganiseerd samen met het Waterschap Aa en Maas, Actief Burgerschap, Dorpsraad Nistelrode, Kerncommissie & KBG Loosbroek en de Dorpsraad Vorstenbosch.
Die avond kon men ideeën inbrengen over deze visie, welke geldt voor de lange termijn.
Wethouder Edwin Daandels opende deze avond via het beeldscherm, omdat hij deze avond verhinderd was.
Tom Keek, projectleider omgevingsvisie, was de inleider van deze avond en legde met behulp van het beeldscherm uit hoe de procedure was, terwijl Peer Verkuijlen van Actief Burgerschap een toelichting gaf op het belang van deze avond.
Er stonden enkele thematafels zoals die over gezonde leefomgeving, kwaliteit landschap en erfgoed en leefbare kernen. Er lagen memo-briefjes in drie kleuren op de tafels, waarop je met een viltstift je wensen kon uitspreken: één voor wat je wensen zijn, één voor wat je zelf wil doen en één voor wat je er voor nodig hebt. Daarna kon nog van tafel verwisseld worden. Tenslotte kon je met stippen aangeven welke voorstellen je zelf belangrijk vond.
Op één tafel waren ze er al snel uit. Zij kozen als eerste drie (van vijf) voor betaalbare en compacte woningen voor jong en oud, meer groen + uitleg en speelvoorzieningen dichtbij woningen.
Op deze avond werd wel duidelijk dat de woningnood de boventoon voerde.
Zo opperde men ook de mogelijkheid om Tiny Houses te kunnen bouwen.

Klik hier voor foto's.

Men was echt gemotiveerd, want er werden veel memo’s beschreven, waarbij er onderling ook volop gediscussieerd werd.
Aan het slot van de avond bedankte Peer Verkuijlen nog de Projectgroep leefomgeving, die het een en ander had voorbereid.
Tenslotte gaf Niels Joosten, teamcoach beleid leefomgeving, op een leuke manier een overzicht van wat op deze avond allemaal ter sprake was geweest.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen