Redactioneel

221023 PK ConcertFanfare17Deze keer was er een andere opstelling van de fanfare in de aula van het Gymnasium omdat er filmopnamen gemaakt werden, die gebruikt gaan worden bij de komende viering van het 200-jarig bestaan in 2023. Ze hebben hiervoor grootse plannen, volgens Katja Brooijmans.

 

De slagwerkgroep onder leiding van Wim van Zutphen opende zoals gewoonlijk dit concert.
Het valt op dat de marimba’s tegenwoordig de overhand hebben. Dat geeft het geheel een aangenamer en melodieuzere klank.
Het dwingt bewondering af zoals de muzikanten hun instrumenten bespelen.
Wim van Zutphen weet hoe hij zijn enthousiasme bij die veelal jonge muzikanten kan overbrengen.

Hierna sprak Katja Brooijmans als voorzitter van de fanfare enkele jubilarissen toe. Als eerste Diego van Driel, die 12,5 lid is als slagwerker.
Hij heeft deelgenomen aan veel solistenconcoursen, de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen en hij is zelfs bezig aan de muziekvakopleiding Rockcity in Eindhoven.
Hierna komen Erik van Haaren, Ad van Steen en Linda van de Velden aan de beurt. Zij zijn 25 jaar lid van de fanfare.
Erik speelt eerste trompet en stond aan de wieg van het fanfarekamp. Hij is altijd bereid om bij de fanfare de handen uit de mouwen te steken.
Ad is via zijn zoon Jeroen bij de fanfare gekomen. Daar is hij samen met hem met slagwerkles begonnen. Hij is er altijd bij als er wat hand-en spandiensten vervuld moeten worden en weet met zijn droge humor het steeds gezellig te houden.
Linda was voorheen betrokken bij het kinderkoor en heeft zich ingezet voor de Toermee en het fanfarekamp en ondanks al de ongemakken tijdens de coronacrisis blijft ze de vereniging trouw.

Hierna treedt het fanfare-orkest onder leiding van John Brouwers op.
Zij brengen de muziek ten gehore, die ook is gespeeld tijdens het Maestro-concert op 8 oktober op het Schoor in Heeswijk.

Klik hier voor foto's.

Tenslotte worden de twee 50-jarige jubilarissen gehuldigd.
Zij worden toegesproken door Joop van de Meulenreek, voorzitter van de Brabantse bond van Muziekverenigingen. Hij spreekt zijn bewondering uit voor het enthousiasme van de fanfare en wenst hen succes met de viering van haar 200-jarig bestaan. Vervolgens spreekt hij de twee jubilarissen toe en reikt hen het speldje uit dat hoort bij hun 50-jarig jubileum.

Daarna huldigt Katja Brooijmans de twee jubilarissen:
Elly Brouwers.
"Jij speelt op de hoorn, bent ook violiste en geeft daar les in. Bij bijzondere gelegenheden speel je daar ook op, terwijl je je ook op veel plekken inzet voor de fanfare. Het korps heeft je daarom benoemd tot erelid van de fanfare." 
Peter van de Voort.
Peter heeft een grote hobby in de muziek. Hij speelt diverse stijlen, doet aan improvisatie, maakt eigen composities en reviseert en bouwt zelfs instrumenten. Hij is nu een compositie aan het schrijven vanwege het 200-jarig bestaan van de fanfare. Katja Brooijmans belooft die straks te gaan uitvoeren. Ook hij wordt benoemd tot erelid van het korps.
Als slot een lang zullen ze leven voor de jubilarissen.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen