Redactioneel

221127 EM AfhaaldagBernebier 29vkNa twee jaar een sobere afhaaldag te hebben moeten organiseren, kon er dit jaar weer “uitgepakt” worden. Geen drive-thru, maar volop gezelligheid rondom en in het proeflokaal. De in 2021 gebrouwen Quadrupel die een jaar lang in houten vaten heeft mogen rijpen waarin voorheen whiskey en rum heeft gezeten, lag er klaar voor!

 

Alle 650 mensen die de special-edition besteld hadden, konden hun fles binnen een tijdsslot ophalen, zodat er voor iedereen ook ruimte was om in het proeflokaal wat te drinken. Daar kon men dit jaar voor het eerst ook een flesje van 33 cl van de special edition bestellen om de Quadrupel met een vleugje van de geur en smaak van whiskey en rum alvast te proeven.
De vrijwilligers van Berne Abdijbier houden ook wel van een experimentje. De Abt Generaal Quadrupel 2019 hebben ze na drie jaar donker en koel lageren uit de kelders gehaald. In die drie jaar is er een verrassende smaak ontstaan met subtiele tonen van sherry, port en vijgen. Een geslaagd experiment vinden ze zelf. Deze vintage-editie was op de ophaaldag ook te proeven en zo lang de voorraad strekt in de winkel bij het proeflokaal te koop!

 Klik hier voor foto's.

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen