Biljarten

221230 gg JRT voorpaginaIn een geheel vernieuwde en fraaie en goed bezette zaal van C.C.Servaes in Dinther werden al weer voor de achtste keer de biljartkampioenschappen libre om de “Jan Rijkerstrofee“ gehouden. Na 2 dagen van enerverende en hoogstaande wedstrijden kwam Theo van Lent als terechte winnaar uit de bus.

Dit toernooi dat op donderdag 29 en vrijdag 30 december werd gehouden is in het leven geroepen om de mooie sport biljarten te promoten. Het gaat dan ook meer om het mooie van de sport dan om het winnen. We mogen dan ook wel stellen dat hier gehoor aan is gegeven want het waren mooie en spannende wedstrijden.

Na dag 1 ging Frans Janssen aan kop met 30 punten maar in zijn kielzog waren Theo van Lent en Renè Doreleijers met 29,2 punten niet ver weg. Frans won zijn voorlaatste partij en leek vast op weg naar de eindzege. Maar ook Renè en Theo wonnen hun partij en bleven dichtbij. Het toeval wilde dat Theo en Renè in de beslissende partij tegen elkaar moesten spelen. Toen Toon Mezenberg voor een verrassing zorgde door Frans in 22 beurten te verslaan en hem met 5,5 punten achter liet werd de partij tussen Renè en Theo een echte beslissingswedstrijd. Renè ging voortvarend van start en had na 14 beurten al 59 (van de 75 ) car. verzameld en Theo nog maar 38 (van de 85 ). Door wat “net niet “- balletjes van Renè en een stevige eindsprint van Theo wist hij de overwinning toch in de wacht te slepen en werd met 49.2 punten de terechte winnaar.

Klik hier voor foto's.

Na afloop reikte de zoon van de naamgever van dit toernooi Rien Rijkers de felbegeerde en verdiende trofee uit aan de kampioen Theo van Lent en feliciteerde hem met dit mooie resultaat. Ook de beker die de familie Rijkers wederom beschikbaar stelde werd aan Theo uitgereikt. Alle spelers kregen ook nog een persoonlijk aandenken. Theo had ook nog de hoogste serie van 21, het hoogste gemiddelde van 3,150 en een percentage van 111%. Proficiat Theo. Het toernooigemiddelde was 2.553. Na afloop dankte de voorzitter alle spelers, arbiters en schrijvers alsmede een woord van dank aan de vrijwilligers van C.C. Servaes voor de vlotte bediening. Ook bestuur regio bedankt voor de gratis kop koffie die werd aangeboden. C.C.Servaes verraste nog met wat hapjes waarvoor ook dank. Al met al een geslaagd toernooi mede dankzij de goede organisatie .Graag tot volgend jaar.

De eindstand:
1 Theo van Lent met 49,2 punten
2 Renè Doreleijers met 48,9 punten
3 Frans Janssen met 45,5 punten
4 Toon Mezenberg met 43,6 punten
5 Peter van Deursen met 43,0 punten
6 Albert Nooijen met 33,9 punten
 
Tekst: Toon van Schijndel
Foto's: Gerard Gabriels