Schieten

thumbnail 20180824 164033.jpg nieuwe banenOp zondag 8 september is er een Open Dag bij schietsportvereniging Hedilo in het Willibrordcentrum in Heeswijk. Belangstellenden kunnen dan kennis maken met de verschillende facetten van de (lucht)schietsport.

Onder begeleiding van deskundige instructeurs kun je zelf ondervinden hoe het is om met de aller modernste luchtgeweren of een luchtpistool te schieten. Iedereen kan meedoen met het Teilerschieten waarbij het de bedoeling is om de perfecte tien te schieten. Met de moderne kaartlezer kan er op een duizendste millimeter nauwkeurig de positie van het schot bepaald worden. Op deze dag staat ook een Scatt, een training systeem, opgesteld. Op dit systeem kan men niet alleen het resultaat van het schot zien maar ook “hoe” men schiet, zoals de bewegingen vooraf het schot maar ook de bewegingen na het schot. U krijgt een complete analyse van uw schotbeeld.

Ook wordt er door de “blinde” schutter Patrick Schuurmans elk uur een demonstratie gegeven hoe hij, zonder iets te zien, hele goede resultaten behaalt. Hij werd dit jaar voor de tweede keer Nederlands Kampioen op het NK in Arnhem. Patrick richt niet met z’n ogen, maar met z’n oren. Speciaal voor jou ligt er een geweer voor visueel gehandicapte klaar zodat je zelf eens kunt ervaren wat het betekent om met je 'oren' te schieten.

Loop gerust vrijblijvend binnen en onze mensen zullen je graag alle informatie geven. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Graag tot dan.