150913vvHeeswijkIn de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen mochten de mannen van Dijkhoff en Viking Entertainment direct aantreden tegen de buurman uit Vinkel, EVVC.

Waar Heeswijk in de eerste helft veel sterker was, kwamen de bezoekers uit Vinkel in de tweede helft steeds gevaarlijker opzetten. De partij eindigde in een allesbehalve bloedeloze 0-0.

Het publiek uit Heeswijk en Vinkel was volop aanwezig toen scheidsrechter Kezer uit Loosbroek de wedstrijd op gang floot. Het thuisteam startte sterk en nam direct het initiatief. Met verzorgd positiespel probeerden de blauw-witten gevaarlijk te worden, maar omdat de gasten zich massaal terugtrokken op eigen helft, bleven kansen lang uit. Wouter van Dijke en Jordy van Houtum waren nog het dichtst bij een doelpunt, maar beide keren eindigde de bal in het zijnet. Daarnaast was doelman Rick van Aalst attent bij vrije trappen van Stef Adank en Camiel van Doorn. EVVC werd twee keer gevaarlijk toen een afvallende bal voor de voeten van aanvoerder Gerwin vd Boom viel; beide keren schoot hij over.

150913vvHeeswijk1Na rust zette de thuisploeg door en ging op zoek naar de openingstreffer. Danny Aarts was erg dichtbij, toen hij na een goede actie van Bryan van Deursen de bal teruggelegd kreeg. Zijn inzet werd echter op het laatste moment geblokt door een Vinkels been. Ook Van Dijke was nog enkele malen dichtbij, maar het vizier stond net niet scherp genoeg vandaag. Naarmate de wedstrijd vorderde ging EVVC steeds meer geloven in een goed resultaat en in het laatste kwartier leverde dit door slordigheden in de Heeswijk-defensie ook grote kansen op. Slippertjes van Van Doorn en Arjen Haast maakten twee keer de weg vrij voor een doortocht naar Patrick Lunenburg, maar beide keren toonde de Heeswijk-goalie zijn klasse en kwam als winnaar uit de strijd.

Uiteindelijk floot scheidsrechter Kezer na een prima pot af en gingen de in grote getale opgekomen toeschouwers met een tevreden gevoel naar huis, ondanks dat ze geen doelpunten gezien hadden.
Opnieuw geen zege dus voor het team van trainer Marc vd Ven, maar zeker in de eerste helft liet zijn team een prima niveau zien. Volgende week wacht de uitwedstrijd op het kunstgras bij het sterke Volharding, waar onlangs in de beker nog een nederlaag geleden werd. Opnieuw een mooie mogelijkheid om de eerste driepunter binnen te halen.