150913 AvesteynNa de bemoedigende start van de competitie van vorige week met de bijna overwinning tegen Boekel Sport werd vandaag vertrokken naar Siebengewald waar Stormvogels ‘28 zijn domicilie heeft.

Dit team, weer terug in de competitie met Avesteyn, speelde vorige week gelijk tegen Rhode. Zonder de geblesseerde spelers Geert van Doorn en Mike Strik werd gestart met Nick van der Heijden in de spits en Wesley Verkuijlen op de linksback-positie.

Stormvogels maakte vanaf het begin zijn bedoeling duidelijk, vanaf het begin werd er veel druk op Avesteyn gezet waardoor al snel alle zeilen bijzet dienden te worden. In de vierde minuut kwam Avesteyn voor het eerst op hun helft wat resulteerde in een voorzet die curieus door Stan de Laat werd ingekopt. Avesteyn kwam zowaar op voorsprong. Dit maakte niet dat Avesteyn onder de druk vandaan kwam. De verdediging van Avesteyn kraakte. Dit maakte dat een ingreep nodig was; Wesley Verkuijlen werd gewisseld. Dit was vooral een tactische wissel omdat een omzetting in de opstelling noodzakelijk was. Ron van Driel kwam er in die vervolgens een verdienstelijke wedstrijd speelde. Het beeld van de wedstrijd veranderde echter niet wezenlijk, Stormvogels drong aan daar waar Avesteyn met hangen en wurgen onder de druk vandaan probeerde te komen.

Er waren slechts enkele uitvallen van Avesteyn te zien. Uit een daarvan scoorde Avesteyn verrassend de 0-2. Weer was het Stan de Laat die de bal het doel in werkte na een voorzet van Rens van Vugt. De 11 uit Siebengewald wondden zich steeds meer op over deze stand en eerlijk gezegd was het wachten op een tegenstoot. Te snel na de 0-2 viel de 1-2. Vanaf dat moment was het pompen of verzuipen voor Avesteyn. Het leek ook te gaan lukken tot dat Avesteyn in, nota bene de 96-ste minuut, de zoveelste vrije trap tegen kreeg. Deze werd uiteindelijk direct binnen geschoten door de aanvoerder van Stormvogels, een speler met een weergaloze trap. Direct daarna werd het eindsignaal gegeven door de prima leidende scheidsrechter.

Een kater vanwege de net misgelopen winst of berusting over een gelijkspel, beide emoties waren zichtbaar en voorstelbaar. Avesteyn heeft weer een behoorlijk resultaat gehaald zonder dat er goed gespeeld was. Het wedstrijdbeeld was totaal anders dan vorige week tegen Boekel Sport, maar de twee punten zijn een feit en dat maakt dat er perspectief is op meer. De leergierige groep en de leiding zijn aan zet om dit verder uit te bouwen.

Verslag: Joep Adank