Voetbal

Late Night_show_Avesteyn1Op vrijdag 22 januari bezochten ongeveer 350 bezoekers Late Night Avesteyn in de aula van Gymnasium Bernrode. De zaal was gevuld met vele Avesteyners en andere belangstellenden. Marcel van Herpen nam de presentatie in handen. Hij introduceerde één voor één de gasten met een persoonlijk pakkend vers.

Door de klapdeur kwam als eerste Ruud van Nistelrooy het podium op. Meteen werd hij met een paar rake stellingen door Marcel bevraagd. De volgende gast was zijn vader Tiny van Nistelrooy, oud trainer van Avesteyn 1. Tiny werd vervolgd door het succesvolle Dintherse DJ duo MarcoV en zoon Thomas Newson. Met Michelle Hendriks, speelster van PSV, werd gesproken over haar blessure en met burgemeester Marieke Moorman kwam natuurlijk het AZC in Heesch ter sprake. Als laatste werd Joep Adank, voorzitter van Avesteyn en directeur van een gevangenis, op het podium verwelkomd.

Alle gasten en Marcel namen plaats aan de speciaal voor dit evenement ontworpen eikenhouten tafel. De ambiance was sfeervol. Hiervan heeft Wim Roefs geweldig mooie foto’s kunnen maken. Marcel leidde op een krachtige manier het gesprek, probeerde anekdotes uit te lokken en wist geweldig mooie “bruggen te slaan”. Scherpe humor en indringende vragen, dit alles ondersteund door pakkende beelden.

De gasten werden op geraffineerde wijze met elkaar verbonden, wat prachtige momenten opleverde. De zaal is ontroerd als Björn van der Doelen, oud PSV speler, het eerste nummer zingt over zijn moeder. Na bijna twee uur werd het gesprek, dat geen moment verveelde, afgesloten. Een avond die met een drukke borrel het Avesteyn-gevoel weer naar boven bracht.

Een activiteit die paste in het rijtje van 75 jaar Avesteyn.