Heeswijk-Erp1Na de zeperd vorige week uit bij Prinses Irene was het zaak voor het Heeswijk van trainer Marc vd Ven om de rug te rechten en vol de strijd aan te gaan voor de drie punten. Op het lastig bespeelbare hoofdveld van sportpark De Balledonk werd het dan ook een waar voetbalgevecht met de thuisploeg als winnaar. Danny Aarts en Wouter van Dijke zorgden voor de doelpunten, 2-0.

Heeswijk-ErpDe 20-jarige scheidsrechter Stevens floot de wedstrijd om half drie op gang en na enkele minuten kon het trouwe thuispubliek de handen al in de lucht steken. Bryan van Deursen legde de bal terug op Danny Aarts en zijn bal die het midden hield tussen een schot op doel en een voorzet viel gedragen door de harde wind over doelman Kevin vd Laar in het Erpse doel, 1-0. Gesterkt door deze vroege voorsprong hield Heeswijk het beste van het spel, zonder dat het echt gevaarlijk werd. De bezoekers uit Erp werden gevaarlijk door snelle omschakelmomenten en de grootste kans was hierbij voor Toon Barten. Justin Damen brak uit over rechts en legde de bal knap terug, maar Barten schoot vanaf elf meter hoog over het doel van Patrick Lunenburg. De beste kans op een goal was nog voor het thuisteam. Uit een scherpe corner van Stef Adank viel de bal precies voor de voeten van Rob Tips, maar zijn inzet van dichtbij ging net over de lat. In de ruststand kwam zodoende geen verandering meer.

Na de pauze gingen de bezoekers uit Erp op zoek naar de gelijkmaker, maar echte kansen bleven uit. De strijd die met name op het middenveld werd uitgevochten bleef echter boeiend om te zien en Adank, Aarts en Jordy van Houtum beslisten dit in de meeste gevallen in Heeswijks voordeel, waardoor de blauw-witten redelijk eenvoudig overeind konden blijven. Dat dit trio daarnaast ook nog uitstekend kan voetballen bleek na ruim 65 minuten. De voor Michel van Druenen ingevallen Jules Heerkens gooide op eigen helft de bal in vanaf de rechterkant. Middels een vlot lopende combinatie tussen Van Houtum, Aarts, Adank en Tips lag het speeltuig binnen enkele balcontacten voor de voeten van goalgetter Van Dijke. De spits kapte naar binnen en schoot de bal met een listig stuitje over de handen van keeper Vd Laar in de verre hoek, 2-0. Daarna kreeg Aarts nog een kans op de 3-0 en voor het andere doel voorkwam Van Deursen met een uiterste krachtsinspanning een doelpoging van Dieuwe vd Heijden.

Zo bleef de 2-0 dus op het scorebord staan en bleven de drie punten in Heeswijk. Zowel in de 2e periode als in de stand doet het team van Vd Ven hiermee goede zaken. Volgend weekend op bezoek bij EVVC in Vinkel zal minimaal eenzelfde inzet nodig zijn om wederom een goed resultaat te behalen.

Foto’ s: Doelpuntenmaker Danny Aarts vecht één van vele duels uit en Michel van Druenen zet Teun de Vocht de voet dwars. (Hans Heesakkers)