2016-10-09 Heeswijk_-_Erp_1Heeswijk trekt zege tegen Erp over de streep
Het ruimschoots aanwezige publiek uit Erp en Heeswijk beleefde een prachtige middag op sportpark De Ballendonk. Met zeven goals, veel strijd en bij vlagen mooi voetbal deden beide teams aan klantenbinding.

Uiteindelijk bleef het thuisteam met 4-3 aan de goede kant van de score en daardoor werd het aansluitende fiesta Mexicana in de kantine een stuk leuker. Stef Adank, Bryan van Deursen, Tjeu van Alebeek en Wouter van Dijke scoorden voor Heeswijk.

De wedstrijd begon gelijkopgaand en ondanks dat Heeswijk meer balbezit had was het Erp dat na een kwartier op voorsprong kwam. Dieuwe vd Heijden draaide zich vrij op links en gaf de bal voor op Willem den Dekker. Het 17-jarige talent nam knap aan een schoot kalm de 0-1 binnen bij de 2e paal. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk toen Bryan van Deursen attent reageerde op balverlies van Roy Verhagen. Hij gaf de bal vervolgens mee op de mee opgekomen Stef Adank, die doelman Rens vd Akker kansloos liet in de korte hoek. Deze opsteker voor Heeswijk werd vrijwel direct gevolgd door de 2-1. Arjen Haast stuurde Bryan van Deursen alleen op de Erp-keeper af en opnieuw was het in de korte hoek raak. Het team van trainer Marc vd Ven bleef vervolgens de betere en ruim vijf minuten voor rust werd dat bekroond met een weergaloos 3e doelpunt. Tjeu van Alebeek veroverde een bal op het middenveld en dribbelde vervolgens door tot op 30 meter van het doel. De 18-jarige klasbak haalde met zijn linker verwoestend uit en gaf daarmee Vd Akker geen kans.

Na rust een aanvallender Erp dat met een extra aanvaller op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Die liet niet lang op zich wachten, want na twee minuten was eerst Den Dekker vanuit een scrimmage dichtbij met een schot onderkant lat. In de drukte voor de goal botste twee spelers met de hoofden tegen elkaar en waar Heeswijk ervan uitging dat het spel daarvoor stilgelegd zou worden, bedacht Vd Heijden zich geen moment en ramde de bal met links in de lange hoek. Na een uur brachten de blauw-witten de marge weer op twee doelpunten toen Danny Aarts Wouter van Dijke met een prachtige pass bij de 2e paal bediende en de Heeswijk-spits met links de 4-2 binnenschoot. Een kwartier voor tijd werd het toch weer spannend toen de defensie voor Patrick Lunenburg niet kordaat optrad en de bal voor de voeten van Marcel Claasse viel, die in de korte hoek de 4-3 binnenpunterde. Daarna was het billenknijpen voor de Heeswijk-supporters, maar na ruim 90 minuten konden de handen definitief de lucht in toen scheidsrechter De Vaan voor het einde floot.

Het fiesta Mexicana kon vervolgens in volle hevigheid losbarsten in de wetenschap dat de Heeswijkers de 2e plaats in de 2e klasse F hadden veroverd. Volgende week wacht in Eindhoven Nieuw Woensel dat het eerste punt inmiddels veroverd heeft. Aan de mannen van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment de schone taak om deze mooie reeks voort te zetten.