Heeswijk 1_Het beste nieuws kwam deze middag rond half vijf uit Nistelrode waar Prinses Irene zich wederom een uitstekend buurman voor Heeswijk toonde door van Helvoirt te winnen.

Omdat de Heeswijkers zich middels een prima wedstrijd zelf al vrij snel verzekerden van een overwinning, kon de eerste periode uitbundig gevierd worden in de goed gevulde kantine op sportpark de Ballendonk. Voor rust waren Wouter van Dijke (2x), Stef Adank en Bryan van Deursen de doelpuntenmakers, na rust kopte Van Dijke er nog eentje in voor de 5-0 eindstand.

Het thuisteam begon met Danny Aarts voor de geblesseerde Wout Cuijpers, waardoor de vandaag 19-jaar geworden Tjeu van Alebeek als linksback mocht beginnen. Dylan Davies nam de plek van Juul Heerkens weer over op rechtsback. Niet lang na het beginsignaal van de goedleidende scheidsrechter Michielsen stond de 1-0 al op het bord. Camiel van Doorn gaf een vrije trap precies in de loop mee op de goed vrijgelopen Van Dijke die doelman Dennis Schoenmaker kansloos liet in de lange hoek. Slechts een vijftal minuten later was het al 2-0 toen Van Dijke de bal perfect liet vallen op de mee aangesloten Stef Adank. Via een Schijndel-been verdween zijn inzet met een mooie curve over de kansloze keeper in het net. Weer een kwartier later leek de wedstrijd al beslist toen opnieuw Van Dijke de bal via een kluts meekreeg en onder Schoenmaker door de 3-0 binnenschoot.

Ruim tien minuten voor rust kreeg het jonge team uit Schijndel naar wat later bleek de enige kans, toen Kevin Paxton uit een voorzet van rechts over het doel van Patrick Lunenburg kopte. Vlak voor rust was de zege definitief binnen, toen Davies de bal op rechts meegaf aan Aarts die op zijn beurt Bryan van Deursen alleen op de Schijndel-doelman afstuurde. Van Deursen liet zien nog altijd goed in vorm te zijn, door heel overtuigend de 4-0 binnen te schieten.

Na rust bleef Heeswijk soeverein aan de bal en was het wachten op meer treffers. Van Dijke vijzelde zijn seizoenstotaal nog een beetje op door een strakke corner van Adank binnen te koppen, maar verder kwamen de mannen van trainer Marc vd Ven niet. Met een beetje meer geluk hadden inzetten van Sten vd Berg en Max Sluiter nog een doelpunt opgeleverd en ook de sterk spelende Arjen Haast wilde graag zijn doelpuntje meepikken, maar in de stand kwam geen verandering meer. Na het laatste fluitsignaal was het wachten op het verlossende nieuws uit Nistelrode en tot vreugde van alles wat de blauw-witten een warm hart toedroeg trok Prinses Irene de 3-2 zege over de streep.

Met de periodetitel op zak mag Heeswijk volgende week op bezoek bij nummer 2 Helvoirt. Een mooie krachtmeting voor de mannen van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment, maar eerst mag er genoten worden van het behalen van de eerste prijs van het seizoen!