Heeswijk HelvoirtOp sportpark De Ballendonk was het voor de toeschouwers genieten deze middag. Zoals altijd legden beide ploegen een enerverende partij voetbal op de mat als ze tegen elkaar strijden. Vier doelpunten en twee rode kaarten werden keurig over beide teams verdeeld, zodat uiteindelijk iedereen vrede kon hebben met de 2-2 eindstand. Voor Heeswijk scoorden Stef Adank en Arjen Haast.
De partij begon attractief want na ruim een kwartier stond het al 2-1 voor de thuisploeg. In de 10e minuut werd een lange Heeswijk-aanval afgesloten door een strak schot van Stef Adank in de korte hoek van een meter of 18, nadat Danny Aarts met een slim hakje de bal voor hem klaarlegde. Een vijftal minuten later stond het weer gelijk toen Roel Pullens attent reageerde op een scherpe voorzet van rechts en de 1-1 binnenknikte. Weer twee minuten later herstelde de gastheren de voorsprong toen Arjen Haast een vrije trap over de muur in de korte hoek krulde. Daarna bleef Heeswijk sterker en had Aarts nog een uitstekende kans op de 3-1 na goed doorzetten van Sten vd Berg, maar zijn inzet ging over het doel van Remco Kivit. Vlak voor rust volgde ook nog een rode kaart voor de bezoekers toen Luke vd Bruggen bij een uitbal een beuk uitdeelde aan Aarts om de bal snel in bezit te krijgen.

Na de pauze ging Helvoirt met 10 man echter vol op jacht naar de gelijkmaker en die dwongen ze na een kleine tien minuten ook af. Pullens zette Rico de Laat aan het werk en met links schoot hij uit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal de 2-2 op het scorebord. Daarna kreeg Aarts opnieuw een goede kans na een knappe individuele actie, maar zijn inzet met links werd door Kivit gekeerd. Aan de andere kant waren de vingertoppen van Niek van Zutphen nodig om een vrije trap op de lat te tikken, maar na 70 minuten verrichtte de Heeswijk-doelman een nog veel grotere heldendaad. De bal werd namelijk op de penaltystip voor hem gelegd, nadat Camiel van Doorn de ontsnapte Collin vd Bergh heel licht raakte binnen het strafschopgebied en de Helvoirt-aanvaller slim ging liggen. Voor routinier Van Doorn betekende dit zijn 2e gele kaart, waarmee hij na bijna 500 wedstrijden in Heeswijk 1 voor het eerst vroegtijdig moest gaan douchen na een rode kaart. Gelukkig pakte Van Zutphen de strafschop van De Laat uiterst koel klemvast, zodat de 2-2 op het scorebord bleef staan. In de slotminuut kopte Haast uit een corner nog bijna de 3-2 binnen, maar Kivit zorgde ervoor dat beide teams met een punt genoegen moesten nemen.

Na de carnaval komt het ontketende TGG uit Den Bosch op bezoek in Heeswijk. Voor de ploeg van Marc vd Ven is het zaak om de vandaag getoonde strijdlust opnieuw op de mat te leggen, zodat de broodnodige driepunter afgedwongen kan worden.