Jeugd vv HeeswijkDe koploper in de 2e periode TGG uit Den Bosch kwam met 12 punten uit de laatste 4 duels op bezoek op sportpark De Balledonk in Heeswijk. De ploeg van trainer Marc vd Ven liet er vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Dalen echter geen twijfel over bestaan, wie er 3 punten ging behalen.
Heeswijk was feller, sterker en scherp voor de goal, zodat de 4-1 eindstand terecht was. Pieter Verbruggen, Dylan Davies en Wouter van Dijke (2x) scoorden voor de blauw-witten.

Na acht minuten vertaalde de scherpe start zich al bijna in een voorsprong voor Heeswijk toen Max Sluiter alert reageerde na een doorkopbal van Wouter van Dijke. De inzet van de jongeling ging echter via de vingertoppen van doelman Coen Burg op de lat.
Net voor het kwartier moest Heeswijk-keeper Niek van Zutphen voor de enige keer optreden voor rust, maar een vrije trap van 18 meter kon door hem eenvoudig gekeerd worden. Na schiet- en kopkansjes voor Van Dijke, aanvoerder Sten vd Berg en Danny Aarts was het vlak voor rust Pieter Verbruggen die de verdiende 1-0 binnen kegelde. De sterk spelende Aarts stak Verbruggen op het juiste moment weg en de linkspoot poeierde de bal hoog in de korte hoek binnen.

Gesterkt door deze voorsprong ging de thuisploeg na de pauze op zoek naar een tweede doelpunt. Na vijf minuten spelen was deze treffer ook een feit nadat scheidsrechter Van Dalen goed de voordeelregel toepaste. Verbruggen zette sterk door en bediende Dylan Davies voor zijn eerste goal sinds lange tijd. De kilometervreter met Welshe roots schoot uiterst beheerst in de lange hoek raak. Nog geen tien minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen eerst Van Dijke de 3-0 scoorde op aangeven van opnieuw Aarts, en 2 minuten daarna een TGG-speler rood kreeg na een onbesuisde tackle op Wesley Dekkers. Heeswijk had de score nog verder op kunnen voeren, maar Sluiter wist niet te scoren vlak voor Burg en Van Dijke zag zijn inzet vanaf 11 meter gestopt worden, nadat Davies in het strafschopgebied neergelegd was.

Vlak voor tijd werd het alsnog 4-0 toen de ingevallen Rob Tips, de bal speelde op Sluiter die op zijn beurt Van Dijke een niet te missen kans schonk. Daarna mochten Tom Korsten en Stef Schuurmans hun debuut nog maken in Heeswijk 1. Klein smetje op de wedstrijd was de 4-1 die in blessuretijd nog viel, want het ijzersterke verdedigende blok met Wesley Dekkers, Joep van Grinsven, Arjen Haast en Dirk Verdonk had een clean sheet verdiend.

Door deze zege stijgen de Heeswijkers weer iets op de ranglijst, waarin de middenmoot dicht op elkaar blijft staan. Volgende week mag Marc vd Ven met zijn team op bezoek bij koploper Rhode en met dezelfde passie en strijd, behoort ook daar een goed resultaat tot de mogelijkheden.