Niek van Zutphen stopt penaltyNa de uitoverwinning (0-1) vorige week in Sevenum tegen Sparta’ 18, wachtte vandaag het Vierlingsbeekse Volharding. Wederom een uitwedstrijd, waar de mannen van trainer Stef Sijbers in het verleden meerdere wedstrijden hebben gespeeld en vaak met veel spektakel.

Met een nazomers zonnetje en goede publieke opkomst, waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal.

Om 14.30u werd er afgetrapt op Sportpark Soetendaal en vrijwel direct namen de gastheren het initiatief. De voorhoede van Volharding zorgde voor veel dreiging, waar met name Marc van Rens gevaarlijk werd met zijn individuele acties. Volharding was in deze fase feller en scherper dan Heeswijk. Het hielp de blauw-witten ook niet dat Dylan Davies al na 10 minuten gewisseld moest worden door een blessure.

Kort na deze wissel kwam Volharding dan ook verdiend op voorsprong. Wederom kwam de snelle Van Rens binnendoor en stak de bal listig door het Heeswijkse centrum. Martijn van Daal probeerde met een uiterste inspanning om de bal naast het doel van keeper Niek van Zutphen te werken, maar helaas verdween de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Kort na de 1-0 kwam Heeswijk op gelijke hoogte. Na een prima combinatie via meerdere schijven gaf Coen van Zutven een hoge voorzet, waar keeper Roel van Rens zich op verkeek. Hij tikte de bal met zijn vingers net van de doellijn, maar Max Sluiter was er als de kippen bij om het leer achter van Rens te schieten. Na het doelpunt moest Heeswijk wederom wisselen, omdat Coen van Zutven ook niet okselfris oogde. Coen van Beljouw verving hem en ging op de rechtsachter positie spelen.

Volharding bleef prima combineren en kwam via een snelle aanval door het centrum in scoringspositie, waar Arjen Haast binnen de krijtlijnen van de 16 meter aan de noodrem trok. De wellicht wat makkelijk gegeven strafschop werd echter knap gepareerd door keeper van Zutphen, waardoor het 1-1 bleef tot de rust.

Dylan Davies draait weg bij zijn tegenstandersNa de koffie en thee een ander Heeswijk. Er werden weer belangrijke tweede ballen gewonnen en er was meer beleving in de ploeg. Na een misverstand in de verdediging van Volharding, kon Stef Adank alleen op keeper van Rens af. De Heeswijk-spits bleef rustig en schoot uiterst bekwaam binnen voor 1-2. De Heeswijkers bleven gefocust spelen en gaven met name achterin geen krimp. Na weer een goede aanval via de rechterkant kwam Heeswijk op de verdiende 1-3.

Sten van den Berg sterk aan de balSten van den Berg onderschepte de bal en zette na een goede dribbel Aarts aan het werk. De behendige middenvelder draaide zich vrij en zag zijn schot met links via de rug van een verdediger in het doel eindigen. In de blessuretijd kreeg Heeswijk nog een penalty nadat Aarts onrechtmatig naar de grond werd gehaald. Rutger van der Burgt bleef rustig en schoot Heeswijk naar een 1-4 eindstand. Na 93 minuten floot de goed leidende Lahaije af en konden de handen van de meegereisde supporters op elkaar. Een goede overwinning in een lastige uitwedstrijd, waar ook nog A-speler Toby Korsten mocht invallen voor zijn officiële debuut.

Heeswijk bezet, door overige uitslagen, momenteel de 1e plek in de 2e klasse H en heeft volgende week thuis tegen Helvoirt een mooie kans om deze positie te versterken.