Voetbal

Coen van Beljouw in actieNa een lange winterstop stond er vandaag eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma voor Heeswijk. Op dit keer een zonnig Sportpark de Balledonk, ontvingen de gastenheren DAW uit Schaijk. Heeswijk wilde doorbouwen op de goede vorm van de laatste weken, DAW dacht daar anders over en won knap met 1-4.
Het slechte winterweer heeft de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het Droevendaal in Heeswijk vertraagd. Door deze omstandigheden worden er veel wedstrijden afgewerkt op het hoofdveld. Het veld was daardoor hobbelig en lastig bespeelbaar voor beide teams. DAW ging hier duidelijk beter mee om en pakte vanaf de 1e minuut het initiatief. De 0-1 viel al na 10 minuten spelen. Een ingooi vanaf links werd niet goed verdedigd, waardoor Bart Vos op de achterlijn een puntgave voorzet gaf op aanvoerder Robbert Knipping. De lange Knipping torende boven Arjen Haast uit en kopte binnen. Kort na de 0-1 viel ook de ongelukkige 0-2.
 
Een naar het oog matige afstandschot van Freek van Boekel, glipte door de vingers van Heeswijk goalie Niek van Zutphen en viel binnen. DAW bleef scherper en zat duidelijk beter in de wedstrijd dan de blauw-witten. Kort voor rust werd het dan ook nog eens 0-3. Na een paar pittige duels viel de bal wederom voor de voeten van de sterk spelende van Boekel. Hij aarzelde geen moment en haalde verwoestend uit. Door de zwabber en de kracht van het schot liet hij van Zutphen dit keer in de verre hoek kansloos.
 
Na rust wilde Heeswijk orde op zaken stellen. Ondanks dat er niet bijzonder goed werd gevoetbald, werden er wel meer duels gewonnen en kwam er meer druk richting de Schaijkse verdediging. Met nog een klein half uur te spelen kwam Heeswijk dan ook op 1-3. Een voorzet bij de tweede paal werd uiterst bekwaam binnengeschoven door de goed ingevallen Max Sluiter. Heeswijk had duidelijk weer enig geloof in een resultaat. De druk hield aan en er kwamen ook kansjes voor Heerkens, Adank en Sluiter, maar helaas was er net niet de scherpte bij de afronding. Een kwartier voor tijd was het toch weer DAW dat de marge op drie bracht. Een vrije trap van de zijkant viel bij de tweede paal, waar Siem van Merwijk het meest attent reageerde en de bal achter van Zutphen schoot.
 
De wedstrijd kabbelde vervolgens naar het einde, waar de goed leidende Maik Opsteen precies na 90 minuten affloot. Een collectieve offday vandaag voor Heeswijk en dus weer werk aan de winkel voor de mannen van trainer Stef Sijbers. Volgende week kan Heeswijk zich wederom thuis, revancheren tegen het dit seizoen wisselvallige Volharding. We hopen wederom op een goede opkomst en dat de 3 punten dan wel in Heeswijk blijven.
 

Doelpuntenmaker Heeswijk:- Max Sluiter

Foto: Hans Heesakkers

Tom Sleddens