Voetbal

Emplina Heeswijk 1Emplina -  Heeswijk: 4 -  0
In speelronde 25 reisde Heeswijk af naar Empel voor de wedstrijd tegen Emplina. Terwijl elders in Brabant voetbalvelden geteisterd werden door hagel en bliksem,
zorgden in Empel een zomers zonnetje,
Emplina Heeswijk 3foto 2: Empelse voorzet prooi voor Niek  van Zutphen

nieuw kunstgras en redelijk toegestroomd publiek voor prima omstandigheden.
Heeswijk startte in een gewijzigde formatie en begon sterk en dominant in balbezit. Het tegen degradatie strijdende Emplina zette daar een compacte organisatie tegenover en probeerde gevaarlijk te worden met de snelle Buijs en V.d. Horst als aanvallers. Al was het veldspel van beide partijen niet onaardig, grote kansen waren er in het eerste bedrijf niet te noteren. De schotjes van Stef Adank en Stef Emplina Heeswijk 2Schuurmans (vroegtijdig ingevallen voor Joep van Grinsven) waren 'n eenvoudige prooi voor Emplina-doelman Stupers.
Aan de andere zijde smoorde de vrije trap van V.d. Horst in de muur. Toch viel in de slotfase van de eerste helft de 1-0. De Heeswijkse defensie stond niet goed op te letten bij een vrije trap, waardoor verdediger Van de Vondervoort kon profiteren en van dichtbij doel trof.

foto 3: Stef Adank (l) en Stef Schuurmans (14) in duel met Emplina spelers

Direct na rust was het ook raak voor de thuisploeg. Michiel Buijs krulde een vrije trap fraai in de korte hoek na een gemakkelijk gegeven vrije trap. Niek van Zutphen voorkwam met een fraaie reflex een grotere achterstand, maar moest even later wel capituleren bij de 3-0 van Bas de Boer. Na een te korte terugspeelbal van Van den Akker tekende V.d. Horst voor de 4-0 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Wouter de Visser viel sterk in bij Heeswijk en ook Stan van de Kuyl kwam als debutant binnen de lijnen voor Heeswijk. Een eretreffer zat er voor Heeswijk niet in en scheidsrechter Jos Peeters floot na 91 minuten voor het laatst.

Bij Heeswijk gaat het vizier op het seizoen 2019/2020, waarin het voor het 9e seizoen op rij zal uitkomen in de 2e Klasse. Volgende week sluit Heeswijk af tegen het reeds gedegradeerde Sparta '18. Het belooft, ook met de kermis die het dorp zal aandoen, een feestelijk weekend te worden in Heeswijk-Dinther. Wij raden alle lezers aan om op zondag 26 mei naar Sportpark De Balledonk te komen voor een gezellige en feestelijke afsluiting van het voetbalseizoen 2018/2019!