Voetbal

AvesteynAvesteyn mocht het op deze regenachtige dag opnemen tegen WEC in Wijbosch. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden beide omgezet in drie punten voor de ploeg uit Dinther. Echter daarin was het spel nog niet denderend, daarom moest Avesteyn zich vandaag laten gelden om met vertrouwen de strijd om de 1e periodetitel aan te gaan.

Nadat de scheidsrechter zijn ‘kaarten’ was wezen halen, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Avesteyn begon fel aan de wedstrijd en troefde WEC keer op keer af in de duels. Hierdoor bleef Avesteyn veel in balbezit en bleef WEC achter de feiten aan lopen. Halverwege de eerste helft was het Rens van Vugt die voor de verdiende 0-1 wist te zorgen. Na een kleine scrimmage kwam de bal voor de voeten van Rens van Vugt en schoot hem, weliswaar via een speler van WEC, bekeken over de keeper heen.

Nu was het zaak om scherp te blijven en door te drukken en dit lukte dan ook uitstekend. WEC kwam er nog steeds niet aan te pas in de gehele eerst helft. Net voor rust was het Joost van Vugt die een uitstekende actie in huis had tot in de 16 meter. De verdediger van WEC kon hem maar op één manier stoppen, penalty. Rick Vissers legde aan vanaf 11 meter en tekende voor de 0-2. Een goed moment om de score te verdubbelen om zo met een lekker gevoel de kleedkamer in te gaan.

Avesteyn was voorbereid op een ander WEC in de tweede helft. Daarom moest het net zo scherp beginnen als de eerste helft. Binnen 3 minuten was het alweer raak voor het vaandelteam uit Dinther. Met uitstekend voetbal werd Dries Heerkens vrijgespeeld aan de rechterflank waarna Heerkens een perfecte voorzet in huis had voor de inlopende Joost van Vugt. 0-3. Een beter begin kon Avesteyn zich niet wensen.

Hierna gingen de kopjes bij WEC hangen en kon Avesteyn de wedstrijd ‘gemakkelijk’ uitspelen. Halverwege de 2e helft werd het dan ook nog 0-4. Stan de Laat wist slim te profiteren van een foute pass van de keeper. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, maar hierdoor was het helemaal klaar.

Avesteyn heeft dus een uitstekende 0-4 overwinning geboekt uit bij WEC met goed voetbal. Hiermee heeft het vertrouwen gekregen voor de komende wedstrijden.

Ondanks het slechte weer waren er toch nog menige supporters meegereisd naar Wijbosch, waarvoor dank! Volgende week staat Boskant op het programma, een geduchte tegenstander met ook 9 punten uit 3 wedstrijden. Wij hopen weer op veel support om er weer een mooie periode van te maken.