Voetbal

AvesteynAvesteyn ging met een fitte selectie op bezoek bij RKKSV waar de inhaalwedstrijd op het programma stond. Avesteyn moest winnen om de druk op te voeren op koploper Nulandia. In de eerste helft was Avesteyn heer en meester en dicteerde het spel.

Echter hadden de mannen uit Dinther veel moeite om de stugge formatie uit Kruisstraat kapot te spelen. Hierdoor werd er veel achterin rond gespeeld. De score moest dan ook geopend worden door een prima vrije trap van Rens van Vugt. Hij wist de keeper te verschalken door de bal in de korte hoek te schieten. Dit was dan ook de enige goal uit de eerste helft.

In het tweede bedrijf wist RKKSV meer druk te zetten op de achterhoede van Avesteyn waardoor het rondtikken lastiger werd. Het spel werd daardoor ook erg rommelig. Avesteyn wist zich enigszins te herpakken en daardoor kwamen er ook weer wat kansjes. Halverwege de tweede helft was het de ingevallen Joost Gooijaarts die de 0-2 op het scorebord zette na een mooie assist van Stan de Laat. De vlagger stak zijn vlag in de lucht maar de scheidsrechter had het goed beoordeeld en keurde de goal gewoon goed. Avesteyn gooide de wedstrijd hierna op slot. Eindstand: 0-2.

Al met al zeker geen goede wedstrijd maar ook die moeten gewonnen worden om mee te blijven doen om het kampioenschap. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Wilhelmina op het programma. Hier zal uit een ander vaatje getapt moeten worden om drie punten mee naar Dinther te nemen.