Heesijk LunetVandaag stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Real Lunet op het programma. Met goed weer maar een erg matig speelveld was dit een wedstrijd die voor de Heeswijkse ploeg zou bepalen of de aansluiting met de middenmoot van de 2e klasse H gevonden kon worden.

Door het slechte veld kon er door beide ploegen niet echt gevoetbald worden en in de eerste helft zorgde dit ervoor dat er weinig grote kansen ontstonden. Toch was het in de eerste helft voornamelijk de uitploeg die wat speldenprikjes uitdeelde. In de 27e minuut leek Real Lunet op voorsprong te komen. Door slordig balverlies van Heeswijk op de middellijn konden de mannen uit Vught razendsnel counteren en Emin Balta werd aan de rechterkant weggestoken en 1 op 1 met keeper Ard Groenendijk gezet. Deze was te laat en dook de aanvaller onderuit: penalty.

Yasin Uluman was degene die deze uitgelezen mogelijkheid moest gaan benutten maar de Heeswijkse goalie wist de achterstand te voorkomen. Deze goede redding zorgde voor vertrouwen bij de thuisploeg en in de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg de thuisploeg ook wat kleine kansen. Toch gingen de ploegen met 0-0 de rust in.

Heeswijk kwam goed uit de kleedkamer en dit zorgde al na 5 minuten voor een goede mogelijkheid. Door slordig balverlies van de centrale verdediger van Real Lunet op de achterlijn kon Stef Adank er met de bal vandoor. Hij gaf hem strak voor op Max Sluiter, die hem met een listige hakbal net voor de goal langs werkte.
Niet veel later was de voorsprong er dan toch, Adank omspeelde zijn directe tegenstander aan de rechterkant en kreeg de bal in twee instanties toch voor. Weer was het Max Sluiter die op de goede plek stond, en deze keer kopte hij de bal keurig in het zijnet.
In het vervolg van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een aantal goede mogelijkheden, Van Beljouw, Sluiter en de ingevallen Van Dijke kregen de kans. In de laatste 10 minuten drong Real Lunet nog wat aan door heel opportunistisch te gaan spelen maar de thuisploeg kwam deze fase zonder kleerscheuren door. Drie hele belangrijke punten voor het Heeswijkse vaandelteam wat door 6 punten in 2 weken weer een klein beetje lucht heeft gekregen.

Volgende week gaan de mannen van trainer Stef Sijbers het opnemen tegen concurrent Emplina in Empel. Weer een belangrijke pot waarin deze reeks een mooi vervolg moet gaan krijgen!