Voetbal

vvHeeswijkNa een aantal weken geen wedstrijd voor de Heeswijkse ploeg stond er nu wel weer een  op het programma. De uitwedstrijd naar CHC die tot nu het minste verliespunten van de competitie hadden, beloofde een pittige pot te worden.

Scheidsrechter Ooms floot om 2 uur af en na een aantal minuten was het de thuisploeg die als eerst gevaarlijk werd. Spits Meeuwsen werd op de zestien aangespeeld, die stapte slim over de bal heen en gaf hiermee Anouar Hadouir een grote kans op de 1-0. Hij kapte naar binnen maar de verdedigers van vv Heeswijk kon nog net tussen beide komen om het schot te kraken. In de open wedstrijd die volgde kwamen beide ploegen niet tot grote kansen. Tot de 0-1. Een breedte-bal in de achterhoede van CHC was het uitgelezen moment om druk te zetten vond spits van Dijke. En terecht want deze druk zorgde voor een verkeerde kaats van de centrale verdediger waardoor van Dijke de bal vanaf de zestien vrij langs de keeper kon schuiven.  Na deze voorsprong was er nog een grote kans voor Terry van Steenbergen die na een verlengde uittrap door kon lopen op de keeper.  Hij schrok wat van de kans en wist keeper Uluman niet te verschalken. De sfeer werd steeds grimmiger en voornamelijk de thuisploeg was het niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter. Dit resulteerde in veel gele kaarten en uiteindelijk in de tweede helft een rode kaart voor Anouar Hadouir na twee gele kaarten voor praten. In die tweede helft liep CHC voornamelijk vooruit wat zorgde voor ruimte in de aanval bij Heeswijk. De uitploeg kreeg ook nog een aantal niet te missen kansen maar wist de wedstrijd spannend te houden tot het einde. Zowel Stef Adank, Max Sluiter en ingevallen Jules Heerkens wisten opgelegde kansen niet te benutten. Gelukkig wisten de elf van Heeswijk het doel schoon te houden en kunnen tevreden zijn met deze belangrijke 3 punten.

Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Helvoirt krijgen ze weer een kans om verder weg te lopen van de onderste ploegen.