Dorpsnieuws

Logo De Wojstap CustomHeemkundekring De Wojstap uit Heeswijk-Dinther publiceert vanaf 27 maart 2024 duizenden bidprentjes op de website   www.dewojstap.nl  

Voor iedereen die een stamboom onderzoekt of om een andere reden historische data verzamelt, zijn bidprentjes een belangrijke bron van informatie. Soms bevat een prentje allerlei gegevens over een persoon met een foto of afbeelding. Bidprentjes zijn heden ten dage tevens gedachtenisprentjes of herdenkingskaartjes. Als je je stamboom met een afdruk van bidprentjes kunt verfraaien, maakt dat het uiteindelijke resultaat veel aantrekkelijker.
Vanaf de oprichting van Heemkundekring De Wojstap, ruim 40 jaar geleden, zijn er bidprentjes verzameld. Er zijn hele oude prentjes bij, zelfs van mensen die meer dan tweehonderd jaar geleden geboren zijn. De afgelopen maanden hebben enkele leden van de Heemkundekring vele uren besteed aan het digitaliseren van de alle bidprentjes van overledenen uit Dinther, Heeswijk en Loosbroek. Die bidprentjes zijn allereerst gesorteerd en in mappen gearchiveerd om daarna gefotografeerd en ondergebracht te worden in een digitale bibliotheek. Deze digitale bibliotheek is te raadplegen op de website door te klikken op de knop ‘beeldbank’ en daarna de knop ‘bidprentjes’.
U zult zien dat er een soort naslagwerk is ontstaan, dat tegelijkertijd een digitale herdenkingsplaats geworden is voor mensen die in Heeswijk, Dinther en Loosbroek hebben geleefd. Dezelfde bidprentjes zijn ook in de Heemkamer te raadplegen in de papieren versie. Tevens wil de Heemkundekring graag bidprentjes van u ontvangen!
De Heemkamer is iedere woensdag geopend is van 14.00 tot 16.00 uur. Adres: Raadhuisplein 21a in Heeswijk-Dinther.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen