Dorpsnieuws

Eerste levering bestelde pakketten abdijbierOm twee uur zaterdagmiddag startte de levering van het abdijbier, dat in de voorverkoop was besteld.

Driehonderd gegadigden uit het hele land hadden zich via de website gemeld. Een pakket abdijbier omvat 24 flessen Prior abdij( donker), 24 flessen Berne bier (licht), inclusief 2 glazen. In de voorverkoop kostte dit pakket €110. 

Klik hier voor de foto's.

Zestig vrijwilligers
In zijn toespraak voorafgaande aan de zegening van het bier bracht abt Denis Hendrickx hulde aan de twee initiatief nemers, Henri van Boxmeer en Len van Houtum. Ook toonde hij zich onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van de zestig vrijwilligers, die zich in korte tijd hadden aangesloten. Vanmorgen hadden de vrijwilligers van de stichting Berne Abdij bier 450 stoelen klaargezet om de belangstellenden te ontvangen . De toeloop was overweldigend. Vele gasten moesten met een staaanplaats genoegen nemen.

Zegening
Abt Denis Hendrickx zegende een pakket officieel in dat was bestemd voor Jan van Lijssel uit Amsterdam. Hij was door Henri van Boxmeer uitgekozen. Als enige mocht hij een gezegend pakket in ontvangst nemen. Daarna kon ieder zijn bestelling afhalen. De wachtrij was lang. Daarna kon iedereen zich verlustigen aan twee gratis Berne Abdij bieren.

Zondag monumenten dag
Morgen wordt er na de Heilige Mis van 10.30 uur officieel aandacht besteed aan de inwijding van het Berne Abdijbier. Dat gebeurt in het kader van de Monumentendag. Rondleidingen en proeverij staan dan voor ieder open.

Tekst en fotografie: Jacques Worms

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen