Redactioneel

160529-RvH-FeestAvesteyn75-23In dit jaar dat Avesteyn 75 jaar bestaat wordt het weekend feestelijk afgesloten.

De oranje loper van 50 meter wordt uitgelegd voor een versierde tent. Op vrijdagavond is er een reunie georganiseerd waarbij er volop oude verhalen opgehaald worden. Een gezellige avond waarbij leeftijdgenoten elkaar terug konden vinden. Tonproater Freddy van den Elzen kwam langs met wat scherpe tongvallen en in een quiz, petje op petje af, wordt de beste Avesteyner bepaald.

Meer foto's van de reunie.

Zaterdag was er de feestavond voor alle 18+ leden en sponsoren. De tent werd gevuld met een 380 Avesteyners. Tijdens het officiële gedeelte hadden de commissieleden een tweetal cadeaus voor Avesteyn. Het betrof een jubileum editie van het Blôjke en een vernieuwde versie van het Avesteynlied. Na het officiële gedeelte bezorgde Band Baby Blue de Avesteyners een sfeervolle muzikale avond.

Klik hier voor een sfeerimpressie van de feestavond.

Zondag was er voor de jeugdleden de finale van de Gerard van den Broek trofee. De wedstrijd (oud)Avesteyn tegen (oud)Heeswijk werd gespeeld. Vol enthousiasme kwamen ze gezamenlijk het veld opgelopen. Een wedstrijd tussen veel oud eerste elftal spelers. Het ging gelijk op, maar Heeswijk
scoorde de eerste doelpunten. Avesteyn kwam terug en uiteindelijk werd de stand 2-2. Avesteyn was de gelukkige bij het nemen van penalty's. Na afloop
met zijn allen rondom een tontafel werd samen de wedstrijd nog eens nabesproken onder het genot van een drankje. Naast de bekende COOP tas werden er nog zes personen blij gemaakt met een luchtvaart, die helaas door de weersomstandigheden uitgesteld moet worden naar september; op de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Meer foto's van de wedstrijd.

Avesteyn kijkt terug op een bijzonder voetbalseizoen 2015/2016 waarbij veel aandacht is geweest voor feest, herdenking en blijdschap. Samen zijn we een mooi clubje.

Tekst: Kitty Kanters, Jubileumcommissie Avesteyn
Foto's reunie en wedstrijd: Avesteyn
Foto's feestavond: Ronald van Hastenberg
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen